Resmi Gazete'de yayımlandı! İnönü Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

İnönü Üniversitesinde beklenen yeni rektör belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! İnönü Üniversitesi yeni rektörüne kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de atamalara ilişkin kararname yayımlandı.

21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayımlanan atama kararlarıyla birlikte, İnönü Üniversitesinin bir süredir merakla beklenen rektör ataması da yapılmış oldu.

İnönü Üniversitesi’nin yeni rektörlüğüne, uzun yıllar akademik kariyerini burada sürdürmüş olan Prof. Dr. Nusret Akpolat atandı. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle rektörlük görevine getirilen Akpolat, tıp ve patoloji alanındaki zengin deneyimi ile dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Nusret Akpolat’ın Akademik Geçmişi

Prof. Dr. Nusret Akpolat, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1994-1998 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tıpta uzmanlık eğitimini tamamlayarak, tıbbi patoloji alanında uzmanlık kazandı. 1999 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak akademik hayatına başlayan Akpolat, burada doçentlik ve profesörlük unvanlarına ulaştı. 2011 yılından bu yana ise İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı’nda profesör unvanıyla görev yapıyor.

Akademik Çalışmaları ve Araştırma Alanları

Prof. Dr. Akpolat, patoloji uzmanlığı ile sağlık bilimlerinde önemli araştırmalara imza attı. Araştırma konuları arasında cerrahi tıp bilimleri, üropatoloji, endokrin patoloji ve erkek genital patolojisi yer almakta. Bu alanlarda gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar, tıp camiasında geniş bir yankı buldu.

İdari Görevleri ve Katkıları

İnönü Üniversitesi’nde çeşitli idari görevler üstlenen Akpolat, üniversitenin gelişimine katkıda bulunmak adına önemli projelerde yer aldı. 2016 yılından bu yana Tıp Fakültesi’nde farklı idari pozisyonlarda bulunan Akpolat, rektör yardımcılığı görevini de yürütmüştü. Şimdi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla üniversitenin rektörü olarak yeni bir döneme başlamış oldu.

Eğitim Alanındaki Rolü

Akademik kariyeri boyunca patoloji dersleri veren Akpolat, lisans ve çift anadal programlarındaki öğrencilere üropatoloji ve endokrin patoloji dersleri sunarak tıp eğitimine önemli katkılarda bulundu. Eğitici kimliği ile de ön plana çıkan Akpolat, üniversitenin tıp eğitimi kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler