SBS yerine OGS sınavı yapılacak

SBS yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (OGS) yapılacak. Taslak plana göre öğrenciler, 6 dersten merkezi sınava girecek. Ayrıca 4 şıklı sorularda 3 doğru 1 yanlışı götürmeyecek. Seviye Belirleme Sınavı’nın(SBS) yerine hayata geçirilmesi planl

SBS yerine OGS sınavı yapılacak
SBS yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (OGS) yapılacak. Taslak plana göre öğrenciler, 6 dersten merkezi sınava girecek. Ayrıca 4 şıklı sorularda 3 doğru 1 yanlışı götürmeyecek.
 
Seviye Belirleme Sınavı’nın(SBS) yerine hayata geçirilmesi planlanan sistemin taslağı ortaya çıktı. Buna göre yeni sistem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (OGS) olarak adlandırılacak. Dönem sonunda yapılan tek sınav yerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),8’inci sınıflar için her dönemde 6 dersten merkezi sınav yapacak.Bir dönemde 3 sınavı olan derslerden 2’incisi,2 sınavı olan derslerden ise 1’incisi merkezi olarak yapılacak. Sınavlar,3 günde 2’şer yada 2 günde 3’er oturum şeklinde olacak.
 
AÇIK UÇLU SORU YOK
 
6 temel dersten yapılacak sınavda, öğrenciler okullarında sınava girecek. Sınav salon başkanları ve gözetmenler ise başka okullarda görevlendirilecek. Yeni modelde sınavlar açık uçlu değil, test olarak 4 seçenekli çoktan seçmeli sorulardan oluşacak. Testlerde yanlışlar doğruyu götürmeyecek. Geçerli bir mazereti olduğu için sınava giremeyen öğrenciler içinse 1 yada 2 hafta sonra soruları farklı hazırlanmış telafi sınavı olacak. Açık uçlu sorular ise 3-5 yıl sonra hayata geçecek.
 
MÜFREDAT TAKİBİ YAPILACAK
 
Aralık venis anayı sonunda yapılması planlanan sınavda sorular işlenen müfredata uygun konulardan belirlenecek. Türkiye genelinde müfredatın aynı anda işlenmediği ve bununda eşitsizliğe neden olmaması için MEB, müfredatın ülke genelinde aynı anda işlenmesi için il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne talimat verecek. İl milli eğitim müdürlükleri okul ve öğretmenlerin müfredatı işleyiş zamanlarını takip edecek.
 
KANAAT NOTU YÜZDE 40 ETKiLi
 
Öğrencilerin dönem puanı, merkezi ortak sınavlar ile öğretmenler tarafından verilen puanlardan oluşacak. Öğrencinin merkezi yazılılardan aldığı puan yüzde 60 oranında etkili olacak. Öğretmen tarafından verilen kanaat notu ise yüzde 40 etki edecek. 6 ve 7’inci sınıflarda da sınav yapılması halinde 3 yılda 36 sınav yapılmış olacak. Yeni sınav sistemi üzerinde çalışmaların devam ettiğine işaret eden yetkililer, 6 ve 7’inci sınıflarda sınav yapma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi. Liseye yerleştirmede puanların eşit olması durumunda ise tercih önceliği, doğum tarihinde yaşı küçük olan ve okula devam edenlere tanınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler