Trabzon'da okul karmaşası!

Trabzon'un Çarşı Mahallesi Kahramanmaraş Caddesinde eğitim veren İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun Ayasofya'da yapılan yeni bir okula taşınıp-taşınmaması konusu okul, Milli Eğitim ve Valilik arasında karışıklık yarattı. ESKİDEN TRABZON VALİLİĞİYDİTaşınmas

Trabzon'da okul karmaşası!

Trabzon'un Çarşı Mahallesi Kahramanmaraş Caddesinde eğitim veren İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun Ayasofya'da yapılan yeni bir okula taşınıp-taşınmaması konusu okul, Milli Eğitim ve Valilik arasında karışıklık yarattı.


ESKİDEN TRABZON VALİLİĞİYDİ
Taşınması söz konusu olan okulu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Trabzon'un 7. Valisi olarak görev yapan İskenderpaşa kurdu. İskenderpaşa bu binayı Trabzon Valiliği olarak kullanmıştır. Rumi takvime göre 930 yılında valilik yapan İskenderpaşa 1940 tarihinde vefat etmiştir. O günden bu yana Trabzon'un tarihi bir binası olan İskenderpaşa Valiliği daha sonra okul olarak eğitim vermeye başladı.

Son günlerde ise bu tarihi binada eğitim veren İskenderpaşa İlköğretim Okulu'nun taşınıp- taşınmaması velileri ayaklandırdı.

Bu konu ile ilgili olarak Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İskenderpaşa Okul Aile Birliği Başkanı Aysun Karanis haber61.net'e açıklama yaptılar.

NEDEN İSKENDERPAŞA!
İskenderpaşa ilköğretim Okulu, Okul aile birliği başkanı Aysun Karanis ise okulun taşınıp taşınmayacağı ile ilgili olarak “Bize kesin bir şey söylenmedi. Bizler sadece Milli Eğitim Müdürünün bir yemekte okulun taşınacağını söylediğini biliyoruz. Neden okulu taşıma gereği duyuyorlar bilmiyoruz. Daha önceden Çarşı Mahallesinden öğrenci kaydı alıyorduk, bu yıl Fatih Mahallesinden öğrenci alacağımız bildirildi. Bu okul tarihi bir okul. Mevkisi eğitime çok verimli. Okul servislerimizin giriş çıkışı bile tehlike arz etmiyor. Trabzon'da yer değiştirmesi gereken daha önemli iki okul var. Bunlardan biri Dumlupınar İlköğretim Okulu diğeri ise Yavuz Selim İlköğretim Okuludur. Bu iki okuldan çıkan öğrenci konum itibariyle tehlike taşıyor. Aciliyet bu iki okuldayken neden İskenderpaşa İlköğretim Okulu taşınıyor” dedi.


Okul Aile birliği başkanı Karanis, dün Vali yardımcısına gittiklerini ve Hüseyin Ece'nin kendilerine; Basından bize bir şey sorulmadığı için okulun taşınması ile ilgili bir açıklama yapmadıklarını söylediği öğrenildi.

Okulun taşınıp taşınmayacağı belirsizliği sürerken Okul aile birliği okulun taşınmaması konusunda ısrarlarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Okul Aile birliği başkanı Karanis, 1600 velinin bugün okulun önünden yürüyüş yaparak bu taşınmayı protesto edeceklerini söyledi.

VELİ SÖYLEMLERLE AYAKLANIYOR!
Bunun üzerine Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ortada henüz net bir şeyin olmadığını belirterek, “Veliler söylemlerle ayaklanıyor. Henüz resmi olarak bir şey yok. Ayrıca böyle bir durum şu an itibari ile söz konusu değil. Veli halktır. Yürüyüş yaparak protesto etme hakları da vardır. Ama şu an gündemimizde taşınma gibi bir plan yok” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler