Trabzon'da ulusal çaplı atölye
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Muharrem Duman ve beraberindeki öğrencilerin organizesiyle ulusal çaplı bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Fikir Sanat Tasarım adı altında işe koyulan grup Trabzon'un mimari sorunları
Yayınlanma:
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Muharrem Duman ve beraberindeki öğrencilerin organizesiyle ulusal çaplı bir atölye çalışması gerçekleştirilecek.
Fikir Sanat Tasarım adı altında işe koyulan grup Trabzon'un mimari sorunlarını gözönüne alarak çıktıkları yolda çeşitli etkinlikler organize ediyor.
Trabzon’un ilkokul, ortaokul ve köy okullarına gidip Mimarlık Mesleğini ve Mimar Sinan’ı anlatarak çocuklara sanatı aktaran grup "Ülkemizden yeni Sinanlar çıksın, Mimarlık mesleği daha bilinçli hale gelsin" fikriyle yollarına devam ediyor.
Fikir Sanat Tasarım topluluğu etkinliklerinden en büyüğünü ise 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Etkinlik çerçevesinde Türkiye’nin önde gelen 3 üniversitesini Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü Trabzon’a davet edildi.
Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Muharrem Duman organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu tür organizasyonlar Trabzon için çok faydalı hem şehrin tanıtımı hem KTÜ’nün tanıtımı açısından olmazsa olmaz etkinlikler. Bizlerden önce bu görevlerde nice insanlar çalıştı görev aldı. Şimdi bizlerde elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıp sıramızı yeni gelecek arkadaşlara devredeceğiz. Mimarlık Bölümünde okuyan öğrenciler için böyle etkinlikleri yapmak çok zor vaktimiz çok kısıtlı ama şükürler olsun vaktin sahibi yolumuzu açıyor vaktimizi genişletiyor. Bir şeyler yapacak olduğumuz zaman oturup müzakere ediyoruz bu etkinlik bizlere üniversitemize, ülkemize neler kazandırır bunu konuşuyoruz. Çalışmalarımızda en büyük enerjimiz bu vatan için biz ne yapabiliriz. Bizimkisi karınca misali… Nisan ayında planladığımız atölye çalışmasının geleneksel bir hale gelmesini istiyoruz." dedi.
Duman açıklamasına şu şekilde devam etti "Trabzon değerli bir şehir ve daha değerli hale getirmek lazım. 16 Nisanda Mimarlık Fakültesinde yapacağımız açılışa ve 17-18-19 Nisan tarihlerinde Güzel Sanatlar Fakültesinde (Akçaabat) devam edecek olan atölye çalışmamızı izlemeye, bizlerle sohbet etmeye herkesi davet ediyoruz Başta benimle beraber gece gündüz canla başla çalışan ekip arkadaşlarıma, atölyemize yer açan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına ve Dekan Prof.Dr. Sonay Çevik’e, Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Sayım Adanur ve yönetimine, KTÜ Mimarlık Fakültesi dekanı Prof Doktor Yalcın Yaşar'a ve bölüm başkanı Prog Doktor İlkay Maşat Özdemir'e , KTÜ Mimarlık Bölümü Mezunlar Derneği Başkanı Emrah Ömer Çam’a, Yük. Mimar Sezgin Atasoy’a, Mimar Bekir Gerçek’e bize destek sunan tüm destekçilerimize, arkamızda duran Mimarlık Bölümü hocalarına, katılımcı tüm üniversitelerin akademisyenlerine ve öğrencilerine şahsım ve ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Tüm Trabzon halkını atölyemize bekleriz. Daha nice etkinliklerde görüşmek temennisiyle."
Yapılan açıklamada Atölye’nin içeriği ile ilgili şu bilgiler paylaşıldı;
Atölyenin Konusu: ‘ÖZ’ (Kaybettiğimiz, görmezden geldiğimiz, rafa kaldırdığımız, unuttuğumuz Öz’ümüze dair ne varsa hepsi sorgulanacak yeniden kazandırılmaya, farkındalık oluşturulmaya çalışılacak. En önemlisi Mimaride kaybettiğimiz Öz’ümüze dair ne varsa tartışılacak konuşulacak, sorunlar saptanacak, ürünler ortaya konulacak ve geleceğin mimarları öğrencilerin aklının bir köşesinde yerini alacaktır.)
Atölye Katılımcıları: Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü 12 Akademisyen, 21 Öğrenci
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4 Akademisyen 12 Öğrenci
Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3 Akademisyen 12 Öğrenci
Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2 Akademisyen 10 Öğrenci
Mimarlar odası görevlileri, dernek yöneticileri
Atölyenin Yeri: 16 Nisan Perşembe KTÜ Mimarlık Bölümü KOSGEB Salonu
17/18/19 Nisan KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (Akçaabat)
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.