Altın fiyatlarında dudak uçuklatan 2025 tahmini: 3 bin dolar!

Bank of America, 2025'te altın fiyatlarının ons başına 3 bin dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Altın fiyatlarında dudak uçuklatan 2025 tahmini: 3 bin dolar!

Altın fiyatlarına ilişkin 2025 yılı tahminleri, yatırımcıları ve piyasa uzmanlarını şaşkına çevirdi. ABD'li Bank of America (BofA), altının ons fiyatının gelecek yıl 3 bin dolara ulaşacağına yönelik dikkat çekici bir öngörüde bulundu.

Küresel belirsizliklerin etkisiyle güvenli liman olarak görülen altına olan talebin artmaya devam edeceği belirtiliyor.

Bank of America'nın 2025 Altın Tahmini: 3 Bin Dolar

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı şu anda 2 bin 647 dolar seviyesinde işlem görüyor. 26 Eylül tarihinde ons başına 2 bin 685 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gören altın, yükseliş trendini sürdürüyor.

Bank of America analistleri, bu eğilimin devam edeceğini ve altın fiyatlarının 2025 yılı içinde ons başına 3 bin dolara ulaşacağını öngörüyor.

Haziran ayında yayınladıkları raporda da benzer bir tahminde bulunan BofA, altın fiyatlarının 12-18 ay içerisinde 3 bin doları göreceğini açıklamıştı. Son verilere göre, altının ons fiyatı bu yıl yüzde 28, son bir yılda ise yüzde 43 oranında yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler