ATM’lere yeni özellik! Anında karta el konulacak

Merkez Bankası tarafından ATM’lere konulan yeni özellik ile dolandırıcılığın önüne geçiliyor.

ATM’lere yeni özellik! Anında karta el konulacak

Merkez Bankası, ATM'lere yeni güvenlik özellikleri ekleyerek dolandırıcılık vakalarını azaltmayı hedefliyor. Yeni özellik sayesinde şüpheli işlemler tespit edildiğinde ATM'ler, banka kartlarını anında yutacak.

Son zamanlarda ATM'lere gelen bu yeni özellik, EFT, FAST ve birçok elektronik para işlemlerini yapılabilen ATM'lerde dolandırıcılık yapan kişilerin kartlarının anında bloke edilmesini sağlıyor. Merkez Bankası, ATM'lerde bu güncellemelerle kullanıcı güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

İŞLEM MENÜSÜ EKLENDİ

Kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik atılan adımlar kapsamında ATM'lere yeni bir işlem menüsü eklendi. Bu yeni menü ile ATM'lerde şüpheli işlem yapanların kartları yutulacak. Kullanıcılar, "Hesap bilgilerini güncelle" ve "Şifre değiştir" gibi işlemleri internet veya mobil bankacılık yoluyla yapabiliyor. Ancak FAST, EFT gibi işlemler için ATM'lere yeni bir işlem menüsü eklenmiş durumda.

ATM'LER KARTLARI YUTUYOR

Son zamanlarda yapılan güncellemelerle ATM'ler, dolandırıcılık yapanların kartlarını yutma özelliği kazandı. Şüpheli işlem yapan kişilerin tespit edilmesiyle birlikte, ATM'ler bu kişilerin kartlarını anında bloke edebiliyor.

Kart şifresinin üç kez yanlış girilmesi durumunda da güvenlik önlemi olarak ATM, banka kartını yutabilir. Bu önlemle çalınmış veya kaybolmuş kartların kullanılmasının önüne geçiliyor. Ayrıca, borç nedeniyle iptal edilen ve son kullanma tarihi geçmiş banka kartları da ATM'ler tarafından yutulabiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler