Bakan Işıkhan açıkladı! Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan EYT ve emeklilere bayram ikramiyesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Işıkhan açıkladı! Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

EYT düzenlemesiyle 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyleyen Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

KAMUDA SERVİSİN KALDIRILMASI

Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servislerin kaldırılmasını değerlendiren Işıkhan, "Tasarruf tedbirleri ile ilgili ne gerekiyorsa hep birlikte elimizi taşın altına koymak zorundayız." dedi.

"Temel hedefimiz Türk lirasının verimini artırmak ve satın alma gücünü yükseltmek" diyen Bakan Işıkhan, enflasyon düştükçe refah düzeyinin de yükseleceğini belirtti. Işıkhan, bu çerçevede hedefin kalıcı refahı sağlamak olduğunu söyledi.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Işıkhan emeklilerin bayram ikramiye ödemeleri için de takvimlendirme çalışmasının devam ettiğini belirtti. Işıkhan, "Bayramdan önce vereceğiz, yakın zamanda takvim açıklanacak." dedi.

Bakan Işıkhan, kök aylığı 10 bin liranın altında olan 3 milyon 601 bin emekli olduğunu söyledi. Kamu ve özel sektörle anlaşmalar yaparak emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı. Işıkhan, "Haberleşme, ulaşım, kültürel faaliyetlerden; zincir marketlere, online pazar yerlerine kadar bir çok anlaşmayı emeklilerimiz için hayata geçireceğiz." diye konuştu.

EYT DÜZENLEMESİ

EYT düzenlemesiyle emekli olanlara da ayrı bir parantez açan Işıkhan, yaklaşık 2 milyona yakın kişinin emekli olduğunu söyledi. Işıkhan, 2,5 milyon kişinin de 5 yılda sisteme dahil olacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • ESER / 25 Mayıs 2024 22:12

    EYT ve emekli diye ayrılmasının anlamı ne sayın bakan. İnsanlar emekli oldu sonuçta. Vebali hibi ayrım yapılan ifadelerin kullanilmas

    Yanıtla (0) (0)
  • Ahmet / 25 Mayıs 2024 16:43

    Emeklilik değil kölelik sistemi için çalışıyorlar. Asgari ücret diye bir tabir var ve ne yazık ki emekliler bu ücretin neredeyse yarısı kadar ücret alıyor. Şimdi bu asgari ücret ne demek biri bunu açıklasın.

    Yanıtla (0) (0)
  • emekli / 25 Mayıs 2024 14:12

    Sistemi öyle bozdularki düzeltmek imkansız gibi.Adaletsizlik dizboyu.

    Yanıtla (6) (0)
  • Rifat K / 25 Mayıs 2024 09:57

    Hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız diyorsunuz bakan, bakanlar, milletvekilleri olarak cebinizdeki kendi paranızdan fedakarlık yaparak tasarruf tedbirlerine katkınız nedir merak ettim. Mesela en basitinden kamu çalışanları kalkan servislerin yerine cebinden 2000-2500 TL para vererek servisle veya otobüs, dolmuşla işlerine gitmek zorunda kalacaklar. Sizin tasarruf tedbirleri sırasında cebinizden çıkan para var mı merak ediyorum.

    Yanıtla (1) (1)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir