Borsa ve kripto kazançlarına vergi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığı, borsa ve kripto kazançlarının vergilendirilmesine yönelik bir çalışma yürütüyor.

Borsa ve kripto kazançlarına vergi yolda

Hazine ve Maliye Bakanlığının borsa yatırımları ve kripto varlıklardan gelir elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışma sürdürdüğü bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi yetkililerin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, borsa yatırımlarından ve kripto varlıklardan elde edilenler de dahil olmak üzere finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik yeni bir çalışma sürdürüyor.

Yetkililer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'nin hafta sonunda Kızılcahamam'da gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bu konuyu gündeme getirdiğini ve görüşmede "tüm finansal gelirlerin düzgün bir şekilde vergilendirilmesi gerektiğini" vurguladığını aktardı.

Bir bakanlık yetkilisi de Bloomberg'e konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini doğruladı ancak nihai bir karar alınmadığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise konu hakkında yorum yapmadı.

Halihazırda Türkiye'de borsa işlemlerinden elde edilen karlar vergilendirilmiyor.

Sürekli zarar açıklayan şirketlere düzenleme yolda

Öte yandan Bakan Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sürekli zarar açıklayan şirketlere karşı yeni tedbirler gelebileceğinin sinyalini vermişti. Buna göre Şimşek, bazı kurumların uzun yıllardır zarar açıkladığını belirterek, “20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız? Yüksek teknoloji sahibi, Tesla gibi firmalar istisna tabi. Ama normal geleneksel bir sektörden 5 yıl üst üste zarar etseniz devam eder misiniz? İstisna ve muafiyetlere bakıyoruz. Bütün bu konuları içeren önemli bir çalışmamız var. Belirli bir noktaya gelince kamuoyuyla paylaşırız” ifadelerini kullanmıştı.

"Enflasyon kalıcı olarak düşecek"

Enflasyon ile ilgili çalışmalara da değinen Şimşek, “Enflasyon kalıcı olarak düşecek. Ne örtük ne açık bir kur taahhüdümüz yok. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kaynak girişi var. Son 12 ayda yaklaşık 17 milyar dolarlık net yabancı girişi oldu. Yabancıların tahvillerdeki oranı yüzde 10’lara gidiyor. Enflasyonu indireceğimize dair güven arttığı zaman ben inanıyorum çok ciddi fon akışı olacak” demişti.

Kaynak:Doviz

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler