Çiftçiye destek! Trabzon da listede...

Bakanlık tıbbi ve aromatik bitkileri ilk defa destekleme kapsamına aldı. Bu tür bitkilerde iyi tarım yapana dekar başına 100 lira destek ödemesi var.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimin iç ve dış talebe uygun bir şekilde geliştirilmesi,

Çiftçiye destek! Trabzon da listede...

Bakanlık tıbbi ve aromatik bitkileri ilk defa destekleme kapsamına aldı. Bu tür bitkilerde iyi tarım yapana dekar başına 100 lira destek ödemesi var.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal üretimin iç ve dış talebe uygun bir şekilde geliştirilmesi, doğal ve biyolojik kaynakların korunması yanında kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla yeni proje hazırladı.
Kekik, kimyon, kişniş, karabuğday, safran, çörekotu, çemen, anason, fesleğen ve tıbbi adaçayı gibi bitkilerde iyi tarım yapan çiftçilere Bakanlık dekar başına 100 lira destekleme ödemesi yapacak. Böylece Bakanlık ilk defa desteğa aldığı bitkilerin üretiminde artış hedefledi.

18 İL DAHİL EDİLDİ

Antalya, Konya, Eskişehir, Tokat, Denizli ve Muğla illerinde uygulamaya başlanan projeye bu yıl Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bingöl, Çankırı, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kütahya, Malatya, Niğde ve Trabzon illeri de dahil edildi.

DÜNYAYA ŞİFA OLUR

Aynı zamanda bu projeyle İzmir’in kekiği, Karabük’ün safranı, Muğla ve Aydın’ın adaçayı, Hatay’ın defnesi, Isparta ve Burdur’un lavantası ilaç sanayi, gıda, kozmetik gibi birçok sektörde kullanılmak üzere dünyaya da ihraç edilebilecek.

PROFOSYONEL ÜRETİM HEDEFİ
 
Bu çeşitlerden iç piyasada ticarete konu olan bitki sayısı ise 350 olup bu bitkilerden yaklaşık 100 bitkinin ise ihracatı yapılıyor. Bakanlık bu projeyle bugüne kadar genelde doğadan toplayarak karşılanan tıbbi ve aromatik bitkilerin profesyonel şekilde üretilmesini sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler