Doğalgazda eylül tarifesi açıklandı!

Doğalgazda eylül tarifesinde değişikliğe gidilmedi. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine eylülde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.

Doğalgazda eylül tarifesi açıklandı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Eylül ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretimi için kullanılan gazın satış tarifesinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, Eylül ayında geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için belirlenen doğalgaz tarifeleri sabit kaldı.

Bu kapsamda, BOTAŞ'ın konut tüketicilerine yönelik olarak dağıtım şirketlerine Eylül ayında uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 TL olarak belirlenmiş durumda.

Ekmek üreticileri için geçerli olan tarifede ise 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 8 bin 549 TL olarak açıklandı.

Elektrik üretimi amaçlı doğalgaz tarifesinde ise 1000 metreküp fiyatı 12 bin TL olarak duyuruldu.

Doğal gaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre, Avrupa ülkeleri arasında konutlarda en düşük doğalgaz fiyatı Ukrayna'nın ardından ülkemizde uygulanmaktadır" ifadesine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler