Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? Açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İran'daki enerji tesisleri vurulursa kış aylarında Türkiye'ye doğalgaz arzı etkilenir mi sorusuna yanıt verdi.

Elektrik ve doğal gaza zam gelecek mi? Açıklama geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi konusunda açıklamalara bulundu.

Bakan Bayraktar, İran'daki enerji tesisleri vurulursa kış aylarında Türkiye'ye doğalgaz arzı etkilenir mi sorusuna yanıt verdi.

Bakan Bayraktar konuya ilişkin "Petrol tarafında arz noktasında bize etkisi olmaz. Ama doğalgaz tarafında İran ile uzun dönemli bir anlaşmamız var. Doğalgaz altyapısına sıkıntı gelirse arz ile alakalı bizi etkileyecek bir durum olabilir. Ama temel stratejimiz arz çeşitliliği. Uzun dönem LNG anlaşmaları da bunun bir parçası" ifadelerini kullandı

Bölgedeki gerilimin Türkiye'deki doğalgaz fiyatlarında artışa yol açıp açmayacağı sorusuna yönelik ise Bayraktar "Biz arz güvenliği için tedbir alıyoruz. Fiyatlarla ilgili ciddi bir desteğimiz var. Kış için artış öngörmüyoruz. Özellikle 2025 ile alakalı olarak enflasyonu da dikkate alarak hareket ediyoruz." dedi.

Enerji Bakanı Bayraktar, enerji fiyatlarının bölgedeki gerilimden etkilenmesini önlemek için alternatif enerji güzergahına Kalkınma Yolu’na işaret etti. "Kalkınma Yolu mutlaka enerji yoluna dönüşmeli. Bunu Iraklı muhataplarımıza da söyledik" dedi.

Bayraktar, İsrail’e uçak yakıtı verildiği iddialarını yalanlayarak "İsrail’e uçak yakıtı gitmiyor. Ceyhan’dan ham petrol dahi İsrail’e gitmiyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler