Emekli maaşı için masada 3 formül var!

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, emekli maaşı için masada 3 formül olduğunu açıkladı.

Emekli maaşı için masada 3 formül var!

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bugün veya yarın emekli maaşlarına düzenleme için toplantı yapacaklarını iletti. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılacağı öğrenildi. Toplantı yarın Beştepe'de saat 15.30'da gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin maaşlarına zam yapılması için toplantı kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre seyyanen zammın mümkün olmadığı söyleniyor. Belirli bir rakamın ve asgari ücret seviyesi çıkarılmasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşı için masada 3 rakam var.

1 FORMÜL

SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı masadaki ilk seçenecek 12 bin TL formülü olarak dikkat çekiyor. Eğer bu formül kabul görürse bütçeye aylık maliyet 5 milyar TL olacak.

2. FORMÜL

6 aylık enflasyon rakamlarıyla hesap yapıldığında en düşük emekli maaşının 12.500 TL olması en güçlü seçeneklerden birisi. Bu seçenekte aylık maliyetin 6,5 milyar TL'yi bulması bekleniyor.

3 FORMÜL

Taslak metinde bulunması beklenen bir diğer rakam ise 13 bin TL oldu. Yine buna göre hesap yapıldığında bütçeye aylık maliyetin 8 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Kaynak:NTV

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler