Emeklilikte 2024-2025 maaş farkı tartışılıyor: Bakanlıktan ilk açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak işçilerin maaşları arasında ortaya çıkabilecek farkla ilgili çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Emeklilikte 2024-2025 maaş farkı tartışılıyor: Bakanlıktan ilk açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacaklar arasındaki maaş farkına yönelik bir formül üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Henüz net bir sonuca ulaşılmadığını vurgulayan Işıkhan, "Ekiplerimiz detaylı bir çalışma yürütüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği içerisindeyiz," dedi.

Ayrıca, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile de görüşmelerin yapılacağını belirtti.

Yapılan hesaplamalara göre, 2024'te emekli olanların, 2025'te emekli olacaklara oranla yaklaşık yüzde 34 daha fazla maaş alacağı öngörülüyor.

Bu nedenle, özel sektör işçileri için 31 Aralık 2024'e kadar, kamu işçileri için ise 14 Ocak 2025'e kadar emeklilik başvurusu yapmanın daha avantajlı olacağı ifade ediliyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI?

Bakan Işıkhan'a ayrıca çalışma saatlerinin kısaltılacağına dair çıkan iddialar da soruldu. Bu iddiaları yalanlayan Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız şu an için yok." şeklinde konuşarak, çalışma saatlerinde bir değişiklik yapılmayacağını net bir şekilde dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler