İşte emeklinin 2010 zammı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında emeklilerin maaş zammını açıkladı. Çalışanlar kadar emeklilerin maaşları da önemli olduğunu vurgulayarak geçtiğimiz yıllarda emeklilerin maaşlarını enflasyon üzerinden artırdıklarını söyledi. EMEKL

İşte emeklinin 2010 zammı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında emeklilerin maaş zammını açıkladı.


Çalışanlar kadar emeklilerin maaşları da önemli olduğunu vurgulayarak geçtiğimiz yıllarda emeklilerin maaşlarını enflasyon üzerinden artırdıklarını söyledi. 

EMEKLİ MAAŞLARI

Başbakan, ''Yeni istihdam sağlayan işverenlerin sigorta primlerini biz ödeyeceğiz.''dedi


Başbakan Erdoğan, ilk 6 ay için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek emekli aylığını da yüzde 4.5 oranında artırdıklarını açıkladı.

Bu iyileştirmeyle emekli aylıklarında ilk 6 ay için en az 63 lira, en çok 101 lira artış olacak. Yılın tamamında ise emekli maaşlarına en az 74, en çok 172 lira artış oldu.

601 lira olan en düşük SSK emeklisi maaşı 683 liraya, tarım SSK'lısı 480 liraya, esnaf emeklisi aylığı 555 liraya, en düşük Bağ-Kur tarım emeklisi aylığı da 380 liraya çıkıyor.


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler