Kök maaşımı nasıl öğrenirim? Kök maaş hesaplama robotu: E Devlet'ten kök maaş sorgulama

Birçok vatandaş kök maaşların nasıl hesaplandığına dair araştırmalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

Kök maaşımı nasıl öğrenirim? Kök maaş hesaplama robotu: E Devlet'ten kök maaş sorgulama

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın altıncı enflasyon verisini açıkladı. Bu veri, milyonlarca emeklinin Temmuz ayında alacağı kök maaşlarına yansıyacak olan enflasyon oranını belirledi.

Emekliler için büyük önem taşıyan bu yılın altıncı enflasyon rakamı açıklandı. Özellikle en düşük emekli maaşını alanları yakından ilgilendiren bu verilere göre, Temmuz ayında kök maaşlarda artış gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kök maaşı 10 bin liranın altında olan tüm emeklilerin maaşlarını 10 bin liraya yükselteceklerini açıklamıştı ve yılbaşından itibaren en düşük emekli aylığı 10 bin lira olarak belirlenmişti.

Ancak, kök maaşı 10 bin liranın altında olan emekliler için, açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda kök maaşlarında da artış yaşanıyor.

Bugün açıklanan enflasyon verisiyle birlikte, altı aylık kümülatif artış oranı yüzde 24.73 olarak belirlendi. Bu durumda, kök maaşlara yüzde 24.73 oranında zam yapılmış oldu.

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerinin Kök Maaşı Nasıl Hesaplanır?

En düşük emekli maaşı olan 10 bin lirayı alanlar, kök maaşlarını bulmak için farklı yöntemler kullanmalıdır. SSK'dan emekli olanlar, e-Devlet'e giriş yaparak arama kısmına "4A Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklamalıdır.

kok1.webp

Ardından gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil ortaya çıkmış oluyor.

kok2.webp

Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e girip arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya tıklaması gerekiyor.

kok3.webpArdından gelen pencerede "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK'ya ait döküm görülecektir.

kok4.webp

Sayfanın en altında "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 10 bin liradan çıkarınca kök maaşınızı ek ödeme dahil bulabilirsiniz.

kok5.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler