Kredi Kartı Borçları Yapılandırılıyor? Kimler Yararlanabilir, Kaç Taksit Yapılıyor, Faiz Ne Kadar?

Kredi kartı borçlarının yapılandırılması ile alakalı tüm bilgiler haberimizde.

Kredi Kartı Borçları Yapılandırılıyor? Kimler Yararlanabilir, Kaç Taksit Yapılıyor, Faiz Ne Kadar?

Bireysel kredi kartı borçları, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı kararla 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Ödeme güçlüğü çeken kart sahipleri, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini belirlenen vade kapsamında taksitlendirme fırsatı bulacak. Bu yapılandırma, dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kart sahipleri için büyük bir avantaj sunuyor. Kredi kartı borçları nasıl yapılandırılıyor? Kimler yararlanabilir, kaç taksit yapılıyor, faiz ne kadar? bu soruların cevabı haberimizde.

Yapılandırma Sonrası Kredi Kartı Kullanılabilecek mi?

Yapılandırma sonrasında kart sahipleri, borçlarını taksitlendirdikleri meblağ dışında kalan limitlerini kullanmaya devam edebilecekler. Örneğin, 100 bin TL'lik bir kredi kartı borcunun 50 bin TL'si yapılandırılırsa, kart sahibinin 50 bin TL'lik limiti aktif kalacak. Ancak, yapılandırılan borcun en az yarısı ödeninceye kadar kredi kartı limiti artırılamayacak.

Yapılandırma Faizi Ne Kadar Olacak?

Yapılandırma için uygulanacak faiz oranı %3,11 olarak belirlendi. Bu oran, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) referans faizi doğrultusunda hesaplanacak. Bankalar ise kendi kampanyaları doğrultusunda faiz oranını daha düşük uygulayabilirler.

50 Bin TL Borcun Aylık Ödemesi Ne Kadar Olacak?

50 bin TL'lik bir kredi kartı borcunu 12 aya taksitlendiren bir kişi, aylık 5.340 TL ödeme yapacak ve toplamda 64 bin TL geri ödeme yapmış olacak. Eğer bu borç 60 aya yayılırsa, aylık taksit 2.228 TL olacak ve toplam ödeme 133 bin TL'yi bulacak. Bu hesaplamalar, bankaların olası masrafları hariç tutulmuş durumda.

İhtiyaç Kredisi Borçları Nasıl Yapılandırılacak?

İhtiyaç kredilerinde de benzer bir yapılandırma imkanı mevcut. 30 günden fazla anapara ve faiz ödemesi yapılmamış borçlar, 60 aya kadar yeniden yapılandırılabilecek. Bu yapılandırmadan yararlanmak isteyenler, borçlarının yapılandırılması için 1 yıl içinde başvuru yapabilecekler.

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma Faizi Ne Kadar?

İhtiyaç kredisi yapılandırmasında da faiz oranı %3,11 olarak belirlendi. Borçlular, mevcut kredilerini ilave kredi olmadan yeniden yapılandırarak ödemelerini kolaylaştırabilecekler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler