Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenlemeler yolda

Orta Vadeli Program’ın (OVP) geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından bazı düzenlemeler ortaya çıktı. Kredi kartına yönelik yeni düzenlemeler geldi.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenlemeler yolda

Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program (OVP) ile ekonomi alanında birçok önemli düzenleme yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren bu yeni program, önümüzdeki 3 yıl için ekonominin rotasını belirliyor. Enflasyon, büyüme ve cari açık gibi konularda hedefler ortaya konulurken, özellikle kredi kartlarına yönelik düzenlemeler dikkat çekti.

İşte OVP’nin hayata geçirilmesinin ardından kredi kartları ile ilgili öne çıkan düzenlemeler:

Sosyal yardım sistemi yeniden yapılandırılacak. Aile odaklı bir yaklaşım benimsenerek fert başına asgari bir gelir garanti altına alınacak ve yardımların işgücüne katılımı engellememesi sağlanacak. Böylelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu daha etkin kullanılacak.

Sağlık hizmetleri alanında geri ödeme kriterleri yeniden gözden geçirilecek. Özellikle yurtdışından temin edilen ilaçlar gibi hızla artan harcama gruplarında tasarruf sağlanacak ve geri ödeme yöntemleri daha verimli hale getirilecek.

İş dünyasının ihtiyaçlarına uyum sağlayan uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma modellerine ilişkin mevzuat düzenlemeleri yapılacak. Bu düzenlemelerle iş-özel yaşam dengesi korunurken, işgücü piyasasında esneklik sağlanacak.

Sosyal güvenlik mevzuatı, yeni nesil çalışma modelleri ile daha uyumlu hale getirilecek. İşgücü piyasasında esnekliğin artırılması hedeflenecek.

Kredi kartı limitleri, bireylerin gerçek gelirleri ile daha uyumlu hale getirilecek. Bu kapsamda, SGK ve Risk Merkezi veri setlerinin entegrasyonu sağlanarak kredi kartı limitleri belirlenecek. Ayrıca, bireysel krediler ve hedefi olmayan ticari kredilerde seçici sıkılaştırma politikaları uygulanarak iç talep dengelenecek ve enflasyon beklentileri kontrol altına alınacak.

Kamu işletmeleri ile ilgili performans ölçüm yöntemleri geliştirilecek ve yönetim kurullarının hesap verebilirliği artırılacak.

Piyasa Gözetim ve Denetim Kurumu kurulacak. Bu kurum, farklı idareler tarafından yürütülen piyasa gözetim ve denetim faaliyetlerini tek çatı altında toplayarak uygulama birliği sağlayacak.

Yatırım yerleri envanteri oluşturulacak. Bu sayede yatırımcılar, faydalanabilecekleri uygun yatırım alanlarına daha kolay erişim sağlayacak.

Bu düzenlemelerle, ekonomik istikrarın korunması ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler