Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

Trabzonlu olan Trabzonspor Yöneticisi Sertaç Güven'in şirketi Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasına girdi.

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) iş birliğinde belirlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) ev sahipliğinde düzenlenen programla açıklandı. Bu şirketler arasında Trabzonspor’un genç yöneticisi Sertaç Güven de şirketi yer aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadelenin ilk ateşini yakmasının 100. yılı dolasıyla Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa ile TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri katıldı. 

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

TRABZONLU GÜVEN’İN ŞİRKETİ 26. SIRADA

Trabzonspor Kulübü yöneticisi Akçaabatlı genç iş adamı Sertaç Güven’in sahibi olduğu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı “Doğa Denetim A.Ş” son 3 yılda en hızlı büyüyen 100 şirket arasına girerek 26. sırada kendisine yer bulmayı başardı. Güven’e ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank verdi. Güven’de Varank’a Trabzonspor forması hediye etti.

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan Sertaç Güven "Grup şirketlerimizden Doğa Denetim A.Ş. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) değerlendirmesi sonucu, Türkiye’de son 3 yılda en hızlı büyüyen 26. şirket seçildi. Ödülümüzü hemşehrimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank takdim etti. Bu gururu yaşatan çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum." İfadelerini kullandı.

"100 ŞİRKETİN BÜYÜME HIZI YÜZDE 605" 

Programda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk olarak milli mücadelenin 100’üncü yılının öneminden bahsederek, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Türkiye 100 listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2015-2017 arası ciro artış hızının dikkate alındığını aktaran Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin bu dönemdeki ortalama büyümesinin yüzde 605 olduğunu, bunun da çok çarpıcı bir rakam olduğunu ifade etti. Şirketlerin, Türkiye’deki milli gelir artışının 18 kat üzerinde bir performans gösterdiklerine değinen Hisarcıklıoğlu, “Yine aynı süre içinde çalışan başı üretimlerini, yani verimliliklerini ise ortalama yüzde 332 artırdılar. 2017 yılında her bir şirket ortalama, 60 milyon TL’lik satış yaptı, yine her biri ortalama 93 kişiye istihdam sağladı. 2015-2017 döneminde Türkiye 100 şirketlerinin istihdamı yüzde 70 arttı. Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 63’ü ihracat yapıyor. Tam 68 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Böylesine büyük başarılar gösteren ve Türkiye 100’e girmeye hak kazanan şirketlerimizle iftihar ediyor, hepsini yürekten kutluyorum” dedi. 

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

"KALKINMANIN DİNAMOSU VE İŞSİZLİĞİN PANZEHİRİ GİRİŞİMCİLİKTİR" 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da milli mücadelenin 100. yılında Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer alan firmaları ve girişimcileri kutladı. Çocuklara ve gençlere girişimci olmayı hayal ettirecek ortamı hazırlamak, girişimciliğin önündeki tüm engelleri kaldırarak onların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için gayret gösterdiklerini belirten Bakan Varank, “Çünkü biliyoruz ki kalkınmanın dinamosu ve işsizliğin panzehiri girişimciliktir. Bakanlık olarak bir yandan girişimcilik anlayışını yerleştirmeye çalışırken bir yandan da girişimcilerimize destek oluyoruz. Bugün artık teknoloji çağında her şey çok çabuk değişir ve dönüşürken, ekonominin ve ticaretin kuralları yeniden yazılırken; biz bu değişimlere seyirci kalamayız“ ifadelerini kullandı. 
Artık bir işe başlamanın yetmediğini, girişilen işin büyümesi ve rekabet koşullarında ayakta kalabilmesi için inovasyonla Ar-Ge’ye ve yüksek teknolojiye ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bakan Varank, ‘‘Bu yüzden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak girişimcilerimize destek vermekle kalmıyor, onların Ar-Ge ve yenilikçilik becerilerini de teşvik ediyoruz. Bakanlık olarak biz de KOSGEB ve TÜBİTAK gibi ilgili ve bağlı kuruluşlarımız aracılığıyla çok sayıda projeye ve destek programına imza atıyoruz. Üretmek isteyen, iş kurmak isteyen, işini büyütmek isteyen birçok firmaya ve girişimciye el uzatıyor, destek oluyoruz“ şeklinde konuştu. 

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

146 GENÇ GİRİŞİMCİYE 200 BİN LİRA HİBE 

“7 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz Bigg programıyla gençlerimize, bugüne kadar 115 milyon lirası hibe olmak üzere, 175 milyon lira destek sağladık ve bin 94 firmanın kurulmasına ön ayak olduk“ diyen Bakan Varank, konuşmasının devamında şunları söyledi: 
“Bugünün anlam ve önemine de uygun olarak, genç girişimcilerimize müjdelerini, Gençlik ve Spor Bayramı’nda, bu kürsüden vermek istiyorum. 50 milyon liralık bütçe ayırdığımız, TÜBİTAK bireysel genç girişim programının, ikinci çağrısı da sonuçlandı. İnşallah teknoloji odaklı proje yürüten 146 genç girişimcimize 200 bin liraya kadar geri ödemesiz hibe desteği vereceğiz, hayırlı olsun. Tabii, Bigg programlarının bizi sevindiren bir başka yönü daha var. Destek almaya hak kazanan girişimcilerimizin yüzde 37’sinin iletişim ve dijital dönüşüme, yüzde 22’sinin sağlık ve iyi yaşama, yüzde 17’sinin de akıllı üretim sistemlerine yönelik çalışmalar yapmış olması. Buradan bu vesileyle bir kez daha gençlerimize seslenmek istiyorum. Durmak, pes etmek, duraksamak, ağırdan almak yok. Hele hele ‘biz yapamayız, biz beceremeyiz’ demek hiç yok.” 

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

"DÜNYANIN EN KARLI ŞİRKETLERİ ARASINDA ÇOĞUNLUKLA BİLİŞİM, TEKNOLOJİ, YAZILIM VE YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ ÜRETEN YENİ GİRİŞİMCİLİK FİKİRLERİ OLAN FİRMALAR YER ALIYOR" 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise, "Küresel ekonomi gerçekten çok önemli bir dönemden, bir gelişim ve dönüşüm döneminden geçiyor. 20 sene öncesine kadar, dünyanın en karlı 20 şirketi arasında sadece otomotiv ve enerji şirketleri vardı. Bugün, dünyanın en karlı şirketi arasında çoğunluğunu bilişime, teknolojiye, yazılıma ve yüksek teknoloji ürünleri üreten yeni girişimcilik fikirleri olan firmalara verdiğini görüyoruz. Bu girişimciler de yeni arayış içine giren ve teknolojiye yatırım yapan firmalar. Bugün girişimcilik ve inovasyon sonucunda ortaya çıkan yeni teknolojiler, küresel ekonominin oyuncuları pozisyonuna gelmiş durumdalar" şeklinde konuştu. 

E-ticarette kadınların daha fazla yer alması için çok hızlı adımlar attıklarını ifade eden Bakan Pekcan, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıldaki hedefinin yüksek gelirli ülkeler ile yükselmek olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemiz ekonomisinin gelişmesi için bakanlık olarak girişimcilerimizin yanındayız. Bu kapsamda kısa vadede gerek ihracatta, gerek iç ticarette rekabetçilik gücünü arttırmak üzere dijitalleşme alanında çok hızlı adımlar attık. Katma değeri yüksek, markalı ürün ihracatımızı teşvik etmek üzere desteklerimizi bu sene 3 milyar 104 milyon TL'ye çıkartmış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Trabzonspor yöneticisinden önemli başarı - İlk 100'de yer aldı

CİROLAR %605 ARTTI

Toplantıda dağıtılan "İlk 100'e Giren Şirketlere İlişkin Analizler" kitapçığından derlenen bilgilere göre, söz konusu 100 şirket 2015-2017 döneminde cirosunu yüzde 605 artırdı.
Listeye giren şirketlerin ortalama ciro büyüklükleri ise 59,8 milyon lira olarak açıklandı.

MİLLİ GELİRİN 18 KATI

Şirketlerin nominal gelirlerindeki artış oranı Türkiye'nin nominal milli gelirindeki artışın 18 katı olurken, firmalar 2015-2017 döneminde istihdamlarını yüzde 70 yükseltti.

Bu 100 şirketin yüzde 63'ünün ihracat yaptığı, ihracatta Almanya'nın ilk sırada yer aldığı, listedeki 36 farklı sektörden şirket tarafından 68 ülkeye ihracat gerçekleştirildiği belirtildi.

EN HIZLI BÜYÜYEN 100 ŞİRKET

TOBB ve TEPAV'ın iş birliğinde belirlenen en hızlı büyüyen şirketlerin ilk üç sırasında Bıomar Sagun Yem Sanayi Ticaret AŞ, Optimal Proje Yönetimi ve İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ve Naturel Yenilenebilir Enerji Tic. AŞ yer aldı.

Listedeki diğer şirketler sırasıyla şu şekilde oluştu:

Vergo Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ

Profen Savunma ve Güvenlik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ

Alves Kablo Medya Otomotiv Sanayi ve Dış Ticaret AŞ

CDS Robotik Otomasyon Yazılım Elektrik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

MFC Makina Teknoloji Gıda Mobilya Taşımacılık Tekstil İnşaat Sanayi Dış Ticaret Ltd. Şti.

Desırd Tasarım Arge Uygulama Elektronik Destek İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Rokteknik Metal Makina ve Kalıp Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

KSG Makina İmalat Sanayi Ve Ticaret AŞ

ERL Teknik Makina Metal Enerji Savunma Sanayi Ve Ticaret AŞ

EMFA Yazılım Danışmanlık AŞ

Gintek İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret AŞ

Ares Tersanecilik Sanayi ve Ticaret AŞ

KEN Kipaş Elektrik Üretim AŞ

Özel Gıda Petrol İnşaat Nakliyat Elektronik Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Ohitan İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret AŞ

Ada Agro Tarımsal Faaliyetler Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ

Vals Dış Ticaret Ve Danışmanlık Ltd. Şti.

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

DGC Yapı - Mehmet Can Aybaş

Rize Tropikal Ürünler Canlı Hayvan Tarım Gıda Elektronik Eşyalar Bilgisayar Hizmetleri İnşaat Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret AŞ

Form Demir ve Çelik Endüstrisi İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ

Doğa Denetim İş Sağlığı Güvenliği Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ

EOS Hijyen İşletmeciliği Tesis Hizmetleri Sağlık İnşaat Servis ve Mühendislik AŞ

Altay Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ

Tiga Bilgi Teknolojileri AŞ

Organik İnsan Kaynakları Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti.

İYZİ Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri AŞ

Burteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ

Fora Grup Savunma Teknolojileri ve Danışmanlık Ticaret Ltd. Şti.

Ankara Solar Enerji İnşaat AŞ

Papıllon Dıgıtal İletişim ve Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti.

Santek Sağlık Turizm Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ

Kırmızıbeyaz Süs Bitkileri Gıda İnşaat Turizm Tekstil İthalat İhracaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Tachyon Makine Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Fora Mühendislik Hizmet İnşaat Turizm Tarım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Promit Mühendislik Mekanik Tesisat İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

OMKA Yün Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Demsistem Bilgi ve İletişim Teknolojileri Ticaret Ltd. Şti.

VTEK Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti.

Biletal İç ve Dış Ticaret AŞ

Tavuk Dünyası Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ

Sinerji Alüminyum Metal Makina İmalatı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Karaoğlu Peyzaj Mimarlık Mühendislik Ticaret AŞ

Fırat Ulaştırma Lojistik ve Ticaret Ltd. Şti.

Profen İletişim Teknolojileri ve Hizmetleri Sanayi Ticaret AŞ

Bulut Mühendislik

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm Atık Depolama İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ

Mlord Dış Ticaret AŞ

Hare Asansör İmalat İnşaat Eletronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Altunsan Turizm Otomotiv Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

İnvent Yazılım Danışmanlık AŞ

Pegasus Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ

EST Marjinal Medikal Tanıtım ve İletişim Sanayi Ticaret AŞ

Prolıft Asansör Sanayi ve Ticaret AŞ

Naturoıl Gıda ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Orıgın Lojistik Taşımacılık Ticaret AŞ

Dekoral Boya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Fahrettin Uzun - Uzun Metal Sanayi

Endosa Kalıp İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ

Netform Yapı İnşaat Müşavirlik Dış Ticaret Ltd. Şti.

Paytr Ödeme Hizmetleri AŞ

WYG Internatıonal Danışmanlık Ltd. Şti.

Tmarka Multimedya Grafik İletişim Bilişim Danışmanlık ve Reklam Hizmetleri Ltd. Şti.

Prosense Teknoloji Sanayi Ltd. Şti.

Ağa Mobilya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Enovas Mühendislik Danışmanlık Bilgisayar Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Focus Kontrol Teknik Ölçüm Sistemleri Makine Otomotiv Endüstriyel Temizlik Lojistik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Samm Teknoloji İletişim Sanayi ve Ticaret AŞ

Apsiyon Bilişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ

Tatlan Pazarlama Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Saha Bilgi Teknolojileri Eğitim Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ

VAV Teknoloji Bilişim Sanayi ve Ticaret AŞ

Aslandağ Ahşap AŞ

Ames Europe Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ

Temiziş Gıda Matbaacılık Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

TDT Havacılık Bakım ve Ticaret AŞ

Enpaş Endüstriyel Ham Maddeler Sanayi ve Pazarlama AŞ

Hanbey Tarım ve Hayvancılık İşletmeleri AŞ

Bekiroğlu İnşaat Sanayi ve Ltd. Şti.

Simsoft Bilgisayar Teknolojileri Ltd. Şti.

Netpak Ambalaj Sanayi Ticaret AŞ

TNS Mermer Maden Makina Sanayi Ticaret ve Taahhüt AŞ

Harbiye Piliç Dış Ticaret Ltd. Şti.

Atakon Mühendislik İnşaat Mekanik Elektrik Taahhüt ve Ticaret Ltd. Şti.

Kodak Taşımacılık Yapı Malzemeleri İnşaat Petrol Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti.

Beşel Basım Sanayi ve Ticaret AŞ

Karsac Havalandırma Isıtma Soğutma İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Transformatör Elektromekanik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

İN-TEK Kalite Kontrol Proje Denetim Müşavirlik ve Ticaret AŞ

T And P İç ve Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Beşüzzi Gıda Turizm Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

Turgutlar Saraciye Deri İnşaat Tarım Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Obilet Bilişim Sistemleri AŞ

Rksoft Bilişim Teknolojileri AŞ

KMS Demir Çelik AŞ

Beysan Alaybeyoğlu İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler