Tütün fonu tutarları belirlendi

İstatistik pozisyonlarına bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli'ne ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, tütün veya tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, si

Tütün fonu tutarları belirlendi
İstatistik pozisyonlarına bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli'ne ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 1 Ocak 2010'da yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, tütün veya tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar, sigarillolar ve sigaralar, uçları açık purolar, tütün içeren purolar, tütün içeren sigaralar, ağırlıklı olarak şark tipi tütünden mamul sigaralar, diğer tütünlerden mamul sigaralar, pipo tütünleri, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütün gibi başlıklarda toplanan ürünlerden alınan tütün fonu tutarı 0 (sıfır) lira olarak belirlendi.

Bu ürünlerin dışındaki, yabancı tütün ile yurt içinde harmanlanmış ve imal edilmiş sigaraların bünyesine giren yabancı tütünün ithali sırasında CİF bedel üzerinden ton başına 3 bin ABD doları alınacak.

Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı ile 30 Temmuz 1988 tarihli ve 88/13208 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlükten kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler