Aselsan intiharlarında ilginç şüphe!
1 24
ASELSAN mühendisleri zihin kontrolü ile intihar mı ettirildi? Aselsan çalışanı Erdem Uğur'un geçtiğimiz ocak ayında evinde ölü bulunması dikkatleri bir kez daha Aselsan ölümlerine çevirdi. Beşi intihar, ikisi kaza olarak kayıtlara geçen 7 ölüm üzerine birçok spekülasyon yapıldı.
2 24
Kurumun genel müdürü Faik Eken de geçtiğimiz günlerde 'bu kişilerin burada çalıştıkları için öldürüldüklerini söylemek yanlış olur' dedi. Peki bu kişiler intihar mı etti, öldürüldü mü?
3 24
Habertürk, resmi evraklara geçen ve cinayet ihtimalini gündeme getiren bir şüpheyi araştırdı. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun raporuna göre; mühendisler zihin kontrolü ile intihara sürüklenmiş olabilir. İki yıl önce hazırlanan rapora bilimsel görüş veren Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "kurumda gizli yapılanma olabilir çalışanlar incelenmeli" dedi.
4 24
Yedi parlak zeka, beş farklı intihar, iki şüpheli kaza. Hepsi geleceğe dair plan yaptığı dönemde art arda psikolojik sorun yaşamaya başladı ve bir süre sonra ölü bulundu. beşi kayıtlara intihar olarak geçti.
5 24
Hepsinin ortak noktaları Aselsan'da bir dönem çalışmış ya da hali hazırda çalışırken ölmüş olmaları.
6 24
"ASELSAN ÖLÜMLERİNDE KİRLİ MÜDEHALE VAR" Dördüncü ölümün ardından kamuoyunda spekülasyonlar çoğalınca Başbakanlık Teftiş Kurulu harekete geçti ve müfettişler 2013 yılında bir rapor hazırlamaya başladı.
7 24
Raporda dikkat çekici bir ayrıntı yer alıyor. Buna göre; mühendisler elektromanyetik dalgalarla zihin kontrolü yöntemiyle intihara sürüklenmiş olabilir.
8 24
Savcılığa yollanan raporda, mühendislerin, bu şekilde intihara yönlendirilmiş olma ihtimalinin gözardı edilmemesi istendi. Ancak aradan geçen iki senede, iki mühendisin daha şüpheli bir şekilde ölmesine rağmen, bu yönde bir açıklama yapılmadı.
9 24
Oysa ki, müfettişler bu ihtimal üzerine bilimsel görüş almışlardı. bu görüşün sahibi, Prof. Dr. Nevzat Tarhan. Habertürk'e Aselsan yönetiminin konuyu ciddiye alıp, inceleyip bir rapor hazırlamadığını belirten Tarhan, "ölümlerde kirli müdehale var" dedi.
10 24
"KİŞİ MEYİLLİYSE İNTİHARA SÜRÜKLENİR" İki yıl önce müfettişlerin, 'bu kişiler elektromanyetik silahlardan etkilenmiş mi, zihin sağlıkları, akıl sağlıkları bozularak böyle bir şeye yönlendirilmiş olabilirler mi? ' diye görüş istediklerini belirten Tarhan, " Belli bir oranın üzerinde bu kişiler elektromanyetik alana maruz kalmışlarsa bu kişilerde çeşitli ruhsal sorunlar ortaya çıkaması beklenir dedim" diye konuştu.
11 24
Nevzat Tarhan'a göre, Aselsan mühendisleri elektromanyetik alanda 6 dakikadan fazla kalmış olabilir. Eğer öyleyse bu durumda baş ağrısı, sersemlik, unutkanlık, gerginlik, depresif yapı gibi durumlar oluşur. bu hergün yapılırsa, kişi eğer meyilliyse intihar eder ya da öldürülür, intihar süsü verilir.
12 24
Peki eğer elektromanyetik alana maruz kaldırlarsa bu kendi çalıştıkları ortam nedeniyle mi, yoksa dışarıdan müdahale ile mi gerçekleşti? Prof. Dr. Tarhan'ın bu soruda dikkat çektiği nokta ilginç.
13 24
Bu konuda dikkatli çalışan kurumlarda, ki Aselsan öyle, orada muhakkak teknik tedbirler alınmıştır. Ama kurum içinde eğer gizli yapılanmalar varsa, bu kişilerin projelerine engel olmak istiyorlarsa,
14 24
-ki bu işler yüksek zihinsel fonksiyon gerektiren işler, yazılım yapıyorlar- bu kişilere elektromanyetik uyaran vererek dikkatlerini dağıtmak, kaos oluşturmak, unutklanlık, dalgınlık yapmak zor değil.
15 24
Bu nedenle orada çalışanların incelenmesi, araştırılması gerekiyor. Aselsan yönetiminin bu konuyu ciddiye alıp, araştırıp rapor verdiğine dair bir bilgi kamuoyuna yansımadı."
16 24
Tarhan, aynı kurumda önemli projelerde çalışan kişilerin art arda ölmelerinin tesadüf olarak değerlendirilemeyeceğini ifade ederek, "bu olaylar şu anda kendiliğinden olmuş, rastlantısal olaylar diyemiyoruz. Benim şahsi görüşüm burada bazı kirli müdahaleler var.
17 24
Bu konudaki soru işaretleri kuşkulu bir şekilde zihnimizde duruyor"dedi. Başbakanlık Teftiş Kurulu raporunda da yer alan 'elektromanyetik müdehale' iddialarını haberi hazırlarken Aselsan'a da sorduk. Ancak Aselsan'dan herhangi bir yanıt gelmedi.
18 24
19 24
20 24
21 24
22 24
23 24
24 24