Bu şehirlere gitmek yürek ister!
1 10
1. Barquisimeto (Venezuela) Bir milyonu aşkın nüfusa sahip olan Barquisimeto, neredeyse her gün yeni bir cinayete sahne oluyor. Aslında bu şehir bulunduğu eyaletin başkenti ve içinde birçok üniversite bulunuyor ve çevresindeki yerlere göre yüksek bir eğitim seviyesine sahip. Önceleri uğrak bir turizm şehri olan Barquisimeto, şimdilerde turistlerin kaçtığı oldukça tehlikeli bir yer.
2 10
2. Peshawar (Pakistan) Peshawar'da kabile reisleri, maiyetindekiler ile birlikte diğer kabileler ile üstünlük mücadelesine giriyorlar ve bu durum Peshawar'ı, özellikle yabancılar için, güvenli bir yer olmaktan çıkartıyor. Şehirde her geçen gün yeni dinlenme alanları oluşturulsa da, silahlı saldırılar ve intihar bombalamaları sebebiyle şehir, dünyanın en güvensiz yerleri arasında sayılıyor.
3 10
3. Sana'a (Yemen) Siyasu00ee istikrarsızlığın hakim olduğu Yemen'den, ülkenin başkenti olan Sana'a da nasibini almış. Sana'a, dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri. Müttefik İngilizlerin, yüksek gayretlerine rağmen, bu şehir hala yoğun risk bölgelerinden bir tanesi. Şehrin tarihu00ee kısımlarını görmek isteyenler de aynı zamanda muazzam yapılar ile örülü bu şehirde iyi vakit geçirebilirler.
4 10
4. Acapulco (Meksika) Bu günlerde Acapulco, muazzam plajlara sahip olmasına rağmen, plajlarında bir avuç tatilciden başka kimse yok. Meksika, baştan başa uyuşturucu mafyalarının esiri olmuş durumda ve on yılda ülkeyi oldukça kötü bir hale getirdiler. Ortalık yerlerde bırakılmış cesetler bu liman şehrini, güzel vakit geçirilecek bir yer olmaktan çıkartıyor.
5 10
5. Distrito Central (Honduras) Bir çok şehirde şiddete karşı duyarsızlık oluşmasına rağmen, Disrito Central bunun üstesinden geliyor. Dünya üzerinde cinayet oranın en yüksek olduğu şehirlerden biri. Yüksek risk esasında sınırsız güçlere yani hükümetin yozlaşmasına ve mafyaların varlığına dayanıyor. Şiddete yönelik oranların yüksek oluşu da turistleri buradan uzaklaştırıyor.
6 10
6. Maceiu00f3 (Brezilya) Brezilya'da dünya üzerinde şiddet oranın yüksek olduğu şehirlerden on dört tanesi bulunuyor. Maceiu00f3, Alagoas eyaletinin başkenti ve her yıl 100 bin kişi başına 135 cinayet işleniyor. Brezilya'daki, Rio de Janerio'dan sonra, en tekinsiz şehir.
7 10
7. Mogadişu (Somali) Mogadişu'nun, el- Şebab militanlarıyla başı dertte. Bölgenin vatandaşları ve turistler açısında güvenli bir yer değil. ABD, güvenlik sıkıntılarını çözmek için şehre 20 yıldır müdahale ediyor ve 2013 yılından sonra ülkedeki güvenlik politikaları değişti. Bütün bu yardım ve müdahalelere rağmen şehir hala güvenli sayılmaz.
8 10
8. Nairobi (Kenya) Afrika tarihinde şiddet olaylarının ve savaşın büyük bir yeri var. Son yıllarda Nairobi de bunlardan nasibini alıyor. Kenya doğal güzelliklere sahip bir ülke olmasına karşın, güvenli bir yer olmamasından ötürü turistler pek tercih etmiyorlar. Geceleri kadınların sokaklarda dolaşması oldukça tehlikeli olan şehir, el-Şebab militanları tarafından zaman zaman tehdit ediliyor.
9 10
9. Chihuahua (Meksika) Meksika, güvenlik problemlerinin yoğun olduğu bir ülke olmasından ötürü, bu listede iki defa yer alıyor. Chihuahua, coğrafi konum itibariyle Amerika'ya yapılan uyuşturucu kaçakçılığının merkezi. Ve bu örgütler tarafından sokaklarda rastgele yapılan saldırılar ve yakılan ateşler, şehri huzursuz hale getiriyor ve turistleri kaçırıyor.
10 10
10. Cali (Kolombiya) Uyuşturucu mafyalarının yoğun olarak yer aldığı Latin Amerika, bu listedeki birçok şehrin bulunduğu bölge. Kolombiya da dahil. 80 civarı cinayetle oldukça huzursuz ve güvenliksiz bir şehir olan Cali, kötü bir şöhrete sahip olmasıyla uzun bir zaman daha turistlere kucak açamayacak.