Sualtı Ragbi A Milli Takım aday kadrosunun belirleneceği müsabakalar Trabzon'da başladı
1 5
Sualtı Ragbi A Milli Takım aday kadrosunun belirleneceği müsabakalar Trabzon'da başladı
2 5
Türkiye Sualtı Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Sualtı Ragbisi'nin dünyanın en zor yapılan sporlarından biri olduğunu belirterek bu yıl düzenlenecek olan uluslararası şampiyonalarda ilk 3'e girecek potansiyele sahip olduklarını söyledi. rnSualtı Ragbisi A Milli Takım aday kadrosunun da belirleneceği Sualtı Ragbisi Büyükler Federasyon Kupası müsabakaları Trabzon'da başladı. Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlayan müsabakalarda 7 spor kulübünden 7 erkek ve 6 kadın takımının mücadelelerine sahne olacak. 3-4 Şubat tarihlerinde arasında yapılacak olan müsabakalarda A Milli Takım seçmeleri de yapılacak.
3 5
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Sualtı Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, sualtı ragbi sporunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Özen "Sualtı ragbisi aslında sualtı futbolu, sualtı basketbolu daha çok diyebiliriz ama içinde gol olan bir spor, basketbol potası büyüklüğünde bir potaya, suyun içerisinde paslaşılabilen, içerisinde bir miktar tuz barındıran topla gol yapma amacı taşıyan bir oyun. Nefesle dipte oynanan bir oyun, topu suyun üzerinde taşıyamıyorsunuz ama oyuncu suyun üzerinden gidebilir ama dalarak dipte oynamak zorunda. Nefesle oynanan bir oyun olduğu için dünyanın en zor oynanan oyunlarından bir tanesi. 5 metrelik bir derinlikte oynanması da ayrı bir zorluk" dedi.
4 5
Tesis azlığı nedeniyle bu sporun belli illerde yapılabildiğini kaydeden TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, "Uluslararası arenada çok başarılı olduğumuz branşlardan bir tanesi. 2016 yılında 21 yaşta Avrupa Şampiyonu olduk. Geçen senede kadınlarda 5'nci olduk. Bu bizim için ilerleme adına umut verici bir sonuç. Bu senede yapılacak şampiyonalarda ilk 3 içerisinde olmaya umut ediyoruz, öyle bir potansiyelimiz var" şeklinde konuştu.rnrnSezon boyunca milli takım seçmelerine bu turnuvalarla devam ettiklerini belirten Özen, "Bu turnuvalar bizim için ön bir seçim. Ara kamplarımız oluyor. Bu kamplarda kondisyon testleri yapıyoruz. Taktik çalışmalarını yapıyoruz. En son Haziran ayına kadar A kadroyu belirleyeceğiz. Kulüpler düzeyinde havuz anlamında tesis sıkıntısı yaşandığı için daha çok Ege bölgesinde İzmir'de daha çok yaygın. Manisa, İstanbul ve Kocaeli'den katılan kulüplerimiz var. İstiyoruz ki sualtı ragbisine Trabzon'dan da bir değil, birden çok kulüp katılım göstersin. Trabzonlu gençler de bu spor ile illerini temsil etsinler istiyoruz" diye konuştu.
5 5
Sualtı ragbisi yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Denizhan Yığdır, ragbinin çok güzel bir spor olduğunu belirterek "Ragbi, insanların başladığında tanıdığı, tanıdıkça sevdiği bir spor. Ragbi hayatınıza girdikten sonra bu zamana kadar neden yapmadım diye sorgulayacağınız, sizi çeken, her gün daha fazla isteyeceğiniz. 3,5 ile 5 metre derinlikte oynanması gereken, 12'şer sporcudan iki takım, 6'sı suyun içinde 6'sı suyun dışında olmak üzere sınırsız oyuncu değişikliği yapabileceğiniz bir oyun. Amaç rakibin potasına topu sokmak. Belli bir sertliğe izin vermiyor ama malzeme ekipmanına dokunmak yasak" dedi.rnrn4 yıldır sualtı ragbisi oynayan Deniz Enginler ise, "En çok sorulan soru, tüple mi dalıyorsunuz oluyor. Ama öyle değil; suyun altında iki tane kalemiz var. Paslayarak takım halinde gol atmaya çalışıyoruz. Defans ve forvet şeklinde mevkilerimiz var. Nefes istediği için çok yoğun antrenman yapmamız gerekiyor. Tamamen kondisyona bağlı olarak çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.