'Sürekli kilo alıyorum' diyorsanız dikkat!
1 42
Uyurgezer misiniz? Gece sık sık uyanır mısınız? Her gün olmasına gerek yok ama özellikle stresinizin arttığı zamanlarda geceleri kalkar mısınız? Uyandığınızda kendinizi buzdolabının önünde mi buluyorsunuz?
2 42
O zaman durum ciddi! Bu sorunu sakın geçiştirmeyin. Hemen sizi rahatlatayım, bunun tedavisi mümkün.
3 42
Gece yeme sendromu kalori alımını ciddi derecede artıran ve birçok nedeni olabilen bir yeme bozukluğudur.
4 42
Hormonal ve psikolojik sorunlar da bu durumun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bunun tek bir nedeni olmayabilir.
5 42
Eğer; Günlük besin alımının%50 sini ve fazlasını akşam yemekten sonra tüketiyorsanız.Sabah aç uyanmıyorsanız ,Uyku sorunlarınız var ise ,Gece uyandığınızda bir şeyler tüketiyorsanız ,Tatlı ihtiyacınız artıyorsa ,Bu durumsürekli olmasa da dönemdönemoluyorsa.Çok hızlı ve çok fazla besin tüketebiliyorsanız...
6 42
Bu durumda bir dahiliye uzmanı ve psikiyatrdan yardım almak şart. Yapmanız gereken, önce dahiliye uzmanına gidip gerekli tahlilleri yaptırmak
7 42
Gece sizi uyandıran ensülin yüksekliği veya kan şekeri düşmesi yani hipoglisemi olabilir.
8 42
Önce bu durumu netleştirmek gerekiyor. Bu kontrölden sonra psikiyatra gidip durumu ayrıntıları ile anlatmalısınız.
9 42
Tüm bu kontroller yapılırken, bir diyetisyene gidip en az 3 günlük beslenmenizi anlatmalı ve beslenmenizde bu durumu ortaya çıkaran sebepler varsa bunları doktorunuza iletmelisiniz.
10 42
SÜREKLİ KİLO ALIYORUM!
11 42
Bu durum sizin sürekli kilo almanızı sağlar. Sabahları çok yorgun uyanırsınız ve gün içinde enerjiniz düşük olur
12 42
Sürekli kilo almak ve hâtta diyet yaparken gündüz diyetinizi bozmadığınız halde kilo veremediğinizi görmek ço moral bozucu bir durum.
13 42
Ben gece yememi durduramıyorum deyip kendinizi bırakmayın. Problemin durdurulamaz hale gelmemesi için bir an evvel tahlil yaptırın.
14 42
NASIL BİR DİYET YAPILMALI?
15 42
İlk hedef, uyguladığınız diyette, kalori alımını yavaş yavaş azaltmak olacaktır. Bir anda kaloriyi azaltırsanız veya aç kalarak zayıflamaya çalışırsanız gece uyanışlarınız artabilir.
16 42
Amacımız şu anda kilo artışını durdurmak, zayıflamaya başlamak değil. Diyette tüm ihtiyacınızı karşılamanız gerekiyor.
17 42
İştahı değiştirecek, artıracak nedenleri bu dönemde ortadan kaldırmalısınız.
18 42
Örneğin, kırmızı biber iştahınızı açıyor ise, ekmek yemeye başladım mı duramam diyorsanız veya kansızlık nedeni ile iştah kontrolü zor ise önce bu sorunu çözün.
19 42
Diyet yaparken tüm besinleri tüketin ki herhangi bir eksiklik oluşmasın. Bu da demek oluyor ki; şu meşhur tek besine dayalı diyetleri, protein diyetlerini veya detoksu bu dönemde hiç denemeyin.
20 42
kinci sırada zayıflama diyeti geliyor. Zayıflama diyetine geçiş yaparken ise mutlaka yavaş ve kalıcı kilo kaybını sağlayacak şekilde yol izleyin.
21 42
Evet herkes hızlı zayıflamayı ve kendini bir an önce iyi görmeyi ister. Hızlı zayıflamaya çalışırsanız, stres artar ve yine kendinizi gece buzdolabının karşısında bulabilirsiniz.
22 42
HATIRLAMIYORUM!
23 42
Bir hastam“akşam yemekten sonra televizyon karşısında uyuya kalıyorum” diye söze başlamıştı.
24 42
Gece yatağıma Geçerken mutlaka mutfağa uğradığımı biliyorum. Aslında aç Olduğum falan yok, yani ne hissettiğimi bilmiyorum.
25 42
Kendimi orada buluyorum ve dolapta ne varsa yiyorum.
26 42
Ne olduğu önemli değil. Ve sabah uyandığımda bunu fark ediyorum
27 42
Bu hafta evde Yalnızdım ve bu aralar çok mutsuzum, sanırım bu beni etkiledi” diye anlatmıştı.
28 42
Eşine engel olmak isteyenler, gece onları uyandırmaya çalışanlar, mutfak kapısını kilitleyenler bile var!
29 42
Bunlar o an çözüm gibi gelebilir ama bu sorun ilk başta dediğim gibi aslında psikolojik bir sorun olduğu için psikolog ile düzenli görüşerek terapilere başlamak ve aynı zamanda diyetisyen yardımı ile yediklerinizi düzene sokmak gerekir
30 42
Bunların sadece birini yaparsanız sorun çözülemez. Hepsinin bir arada olması, tüm sorunları ortaya koymak ve gerçek sorunu bulmak demektir. Yoksa hep karşınıza çıkmaya devameder.
31 42
GÜN İÇİNDEKİ STRES GECE UYANDIRIYORMU?
32 42
Bazı kişiler ki bu kişiler daha çok psikolojik sorun yaşayanlar oluyor, gece uyandığında buzdolabının başına gittiğini hatırlasa da ne yediğini hatırlamıyor.
33 42
Vücudumuzun dinlendiği bu saatlerde ona yüklüce bir miktarda karbonhidrat verip uyumaya devam etmek elbette bir süre sonra sağlık problemlerini ortaya çıkarıyor.
34 42
Bu kişilerde, şeker sorunları, tansiyon sorunları görülebilir.
35 42
36 42
37 42
38 42
39 42
40 42
41 42
42 42