Sicil affı için nereye başvuru yapılır? Kimler başvurabilir?
TBMM Genel Kurulu'nda ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi.
Kredi borçları sebebiyle kara listeye alınanların sicil affı da bu teklifle birlikte yasalaşmış oldu. Meclisten geçen yasa sonrası çek, senet ve kredi borcu bulunan vatandaşların belirlenen tarihlere kadar borçlarını kapatması yada yeniden yapılandırma yoluna gitmesi gerekir.
Sicil affı ve kara listeden çıkmak isteyen vatandaşlar 1 Temmuz 2023 tarihine kadar borçlarını ödeyecek ya da yapılandıracak. Başvuruda bulunacak kişiler, belirlenen tarihe kadar işlemlerini yaptığı takdirde yapılandırmakdan yararlanabilecek.
SİCİL AFFI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI MI?
Sicil affı Resmi Gazete'de yayınlandı.Senet-kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri içeren ekonomi düzenlemelerine ilişkin teklif TBMM'den geçerek yasalaştı. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba" kanun teklifinde sicil affının düzenlenmesi de TBMM'den geçerek yasalaştı.
SİCİL AFFI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyenler 1 Temmuz 2023'e kadar borçlarını öder veya yapılandırırsa 'olumsuz kayıtları' dikkate alınmaması gibi konuları içeren TBMM Genel Kurulu'nda ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Böylelikle yasayla birlikte birçok kişinin borçları silinecek.
SİCİL AFFI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Karşılıksız çek,
Gerçek veya tüzel kişilerin bireysel kredileri,
Gerçek veya tüzel kişilerin ticari kredi borçları,
Protestolu senedi olan vatandaşlar başvuruda bulunabilir.