Yurt dışından telefon getirme şartı değişti!

Ticaret Bakanlığı, yurt dışından getirilen telefonlar için yeni bir düzenlemeye gitti.

Yurt dışından telefon getirme şartı değişti!

1 Kasım'dan itibaren yurt dışına çıkan vatandaşlar 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek. Telefon kimin pasaportuna kayıtlıysa yalnızca o kişiye ait SIM kart ile kullanılabilecek. 2. bir cihaz getirmek isteyen ise vergiden muaf olmayacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.

2. CİHAZI GETİRMEK İSTEYEN VERGİ VERECEK
Bu süre içerisinde 2. bir cihaz getirmek istendiği takdirde gümrük vergisinden muaf olmayacak. Yani IMEI kayıt ücretine ek olarak bir de vergi ödemesi gerekecek. Ancak tek kısıtlama bu değil. 2. kurala göre de yurt dışından getirilen telefon kimin pasaportuna kayıt ettirilmiş ise yalnızca o kişiye ait hat ve SIM kart ile kullanılabilecek. Dolayısıyla 2. el satışının yapılmasının da önüne geçilmiş olunacak. Henüz netlik kazanmamış olsa da 2. kuralın da 3 yıl süre ile geçerli olacağı tahmin ediliyor.


BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI
Ticaret bakanlığı tarafından yurt dışından telefon getirme şartı için yapılan açıklama, "Söz konusu uygulama dahilinde yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin 3 takvim yılında 1 adet teknik takibini mümkün kılmak amacıyla Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında yolcuların 3 yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirilmesi önlenecek" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler