İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen Bozdoğan-36 operasyonlarının detaylarını açıkladı.
Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkâri ve Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonlarda 72 şüphelinin yakalandığı belirtildi.
Bakan Yerlikaya düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) içerisinde faaliyet yürüttükleri, Nevruz etkinliklerinde ve düzenlenen tanıtım toplantılarında terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt mensuplarının mezarları başında anma ve taziye etkinliklerine katılarak örgüt lehine slogan attıkları, örgütün cezaevi iç koordinasyonu yapılanması içerisinde yer alan şahıslara para yardımı yaptıkları, ateş yakmak, havai fişek atmak, slogan atmak ve çöp konteynerleriyle yolu trafiğe kapatmak suretiyle kanunsuz gösterilere katıldıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğunun tespit edildiğini ifade etti.
1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 adet av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanın el konulduğu operasyonlar için Bakan Yerlikaya “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerine yer verdi.
1️⃣0️⃣ ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-36” operasyonlarında 7️⃣2️⃣ şüpheli yakalandı❗️
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) May 9, 2024
Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale… pic.twitter.com/o5IEho6DtD
Kaynak:

Bu ne, her Gün operasyon üstüne operasyon ?
Yanıtla (0) (0)Ülkede bu İktidarla ne kadar Çeteler oluşmuş !!
Yakala, yakala bitmiyor !!
Özellikle de Oflu SS ( Almanların SS yani ‘Koruma Ekibi’ ile karıştırılmasın, onlar müthiş idi ) döneminde Türkiye’de Çeteler, Mafya Liderleri ve Adamları, ilegal Örgütler cirit atıyorlardı !!
Hala da öyle !!
Sen Ülkeyi yol geçen hanı yaparsan, bazı menfaatler uğruna, sorgusuz, sualsiz içeriye alırsan, olacağı bu !!
Gerçi Ülkeyi kim düşünüyor ki ??
Esas mesele de bu zate