Gazipaşa havalimanında son durum ne? Uçuşların başlayacağı saat belli oldu!

Alanya zorunlu iniş sırasında ön tekeri patlayan uçağın ve Gazipaşa Havalimanı'nın son durumu hakkında açıklama geldi.

Gazipaşa havalimanında son durum ne? Uçuşların başlayacağı saat belli oldu!

Corendon Havayolları'na ait 9H-TJF tescilli Boeing 737 tipi uçak, XC1031 sefer numarasıyla gerçekleştirdiği Köln - Alanya Gazipaşa yolculuğu sırasında inişte ön tekerleğin patlaması sonucu zorunlu bir iniş yapmıştı.

Zorunlu inişin ardından pistte hasar oluşmuş ve Ulaştırma bakanlığı konu ile ilgili yaptığı açıklamada uçağın çekilmesi ve pistin onarımına başlanacağını duyurmuştu.

Olayın ardından açıklamada bulunan

PİST AKŞAM SAATLARİNDE UÇUŞA AÇILACAK

Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda "Pistimizde herhangi bir sorun yok. Akşam 22.00 sularına doğru inşallah pistimizi tekrar uçuşa açacağız." dedi.

Kaymakam Altun, uçağın inişi esnasında hafif dumanların çıktığını ancak tehlikeli bir durumun oluşmadığını belirterek, “Gazipaşamıza büyük geçmiş olsun. Sabah 10.40 sıralarında Corendon Havayollarına ait uçak piste inerken lastiğinin patlaması sonucu jantın üzerinde sürüklenerek iniş gerçekleştirdi. İniş esnasında hafif dumanlar çıktı ama yangın veya daha büyük tehlike oluşturmadı. Pilotun kabiliyetiyle sağlıklı bir iniş gerçekleştirdi. 184 tane yetişkin, 4 tane çocuk toplam 188 yolcu ve 8 mürettebat ile birlikte yolcuları tahliye ettik. Pistimizde herhangi bir sorun yok. Akşam 22.00 sularına doğru inşallah pistimizi tekrar uçuşa açacağız. Şu an pist geçici olarak kapanmış durumda. Uçağımızın teknik çalışmaları için hem Ankara’dan hem Antalya merkezden ekipler geldi. Büyük geçmiş olsun. Allah kazaların beterinden korusun. Gerçekten pilotun kabiliyetiyle yaşadığı olaya rağmen iyi bir iniş gerçekleştirdi” diye konuştu.

“ŞU AN HAVALİMANINDA KİMSE KALMADI”
Gelen yolcuların Antalya Havalimanına yönlendirildiğini belirten Kaymakam Altun, “Bütün pasaport işlemleri, havalimanında yolcu yok. Gelen turistler otele yerleştirildi. Havalimanında az önce kalabalık vardı. Giden yolcular vardı, 12 tane seferimiz vardı burada. Gelen yolcuları Antalya Havalimanına yönlendirdiğimiz için kalabalık o yüzdendi. Yaralanma söz konusu değil. Değişik haberler söyleniyor. Gerçek bizim söylediğimiz bilgi. Şu an havalimanında kimse kalmadı” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler