1200 Türk işçi rehin kaldı!
Çeçenistan'ın başkenti Grozny'de, Çeçen askerlerin Gudermes ve Argun şantiyelerinde giriş çıkış yasağı getirmesi, bin 200 Türk inşaat işçisini rehin durumunda bıraktı. İnşaat şirketlerinin yöneticileri ülkeyi terk ederken, işçiler ise parasız ne yapacakla
Çeçenistan'ın başkenti Grozny'de, Çeçen askerlerin Gudermes ve Argun şantiyelerinde giriş çıkış yasağı getirmesi, bin 200 Türk inşaat işçisini rehin durumunda bıraktı. İnşaat şirketlerinin yöneticileri ülkeyi terk ederken, işçiler ise parasız ne yapacaklarını bilemiyor.
Bora inşaat şirketine ait Argun şantiyesinde personel sorumlusu olarak çalışan Soner Bilgili, telefon aracılığıyla bilgi vererek; Çeçen askerlerin kendilerine bir şey yapmadığını, ancak çok zor durumda kaldıklarını söyledi.
Çeçenistan'da büyük inşaat yatırımları gerçekleştiren Azeri kökenli firmaların bünyesinde çalışan bin 200 Türk işçinin esareti sürüyor. 5 aydır maaş alamadıkları için zor durumda kalan işçiler, fırsat buldukları vakitlerde cep telefonlarından internete girip yakınlarından yardım istiyor. İnşaat şirketlerinin yöneticilerinin ülkeyi terk etmesi üzerine mallarını koruma derdine düşen Çeçen askerler, şantiyeleri insan ve araç giriş çıkışına kapattı. Para alamamanın yanında, temel gıdaları da tükenmek üzere olan işçiler, ne yapacaklarını düşünüyor. İşçiler, Türkiye'ye dönmek için yetkili makamlardan yardım istiyor.
Telefonla irtibat kurulan işçilerden havuz ustası 2 çocuk babası Adem İlkazi, ''Buraya, çoluk çocuğumuza daha iyi şartlarda bakmak için geldik ama şu an çok zor durumdayız. Paramız olmadığı için dışarı çıkamıyoruz. Argun şantiyesindeki arkadaşlarımızın durumu daha vahim. Şirket yöneticileri kaçtı. Çeçen askerler şantiyeyi basıp giriş çıkışları kapattı. Dışarı çıkmalarına da izin verilmiyor. Tek haberleşme aracımız ise cep telefonlarımızın interneti. Birçok yere mail attık ama sonuç alamadık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yetkili makamlardan yardım istiyoruz." dedi.
Bölgede, 800 işçinin çalıştığı Argun şantiyesinde personel sorumlusu olarak görev yapan bir çocuk babası Soner Bilgili, askerlerin şantiyenin giriş çıkışını kapattığını, mallarını korumaya çalıştıklarını kaydetti. İçerde malların sayımının yapıldığını ifade eden Bilgili, "Şu an bize dokunmuyorlar. Herhangi bir fiziki müdahale yok. Ama burada rehin kalmış durumdayız. Ne olacağını bilmiyoruz. Temel gıdalarımız da tükenmek üzere. Paramız zaten yok. Çok zor durumdayız." ifadelerini kullandı.