‘123456’lı şifre olur mu?
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün dijital verilerini sakladığı sistemlerin şifrelerinden birinin “123456” olduğu, emniyet sitesini çökerten RedHack grubu tarafından ortaya çıkarıldı. ‘123456’ olan şifre soru işaretleri yarattı.Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün site
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün dijital verilerini sakladığı sistemlerin şifrelerinden birinin “123456” olduğu, emniyet sitesini çökerten RedHack grubu tarafından ortaya çıkarıldı. ‘123456’ olan şifre soru işaretleri yarattı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesini çökerten RedHack grubu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün dijital verilerini sakladıkları sistemlerin şifrelerinden birinin “123456” olduğunu doğruladı.
RedHack (Kızıl Hackerlar Birliği) grubu üyeleri dün Radikal ve Evrensel gazetelerine, Ankara Emniyeti’ne yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sorulara “twitter” ve “mail” aracılığıyla yanıt veren grup, “Siz kimsiniz, eylemlerinizin amacı nedir?” sorusuna, “RedHack yani KızılHack bir grup değil, bir felsefedir! Amacımızın tek cümleyle ezilen halkların kardeşliğini ve ezen sınıflara karşı mücadele birliğini ‘ırk, dil, din, cinsiyet’ ayrımı yapmadan sağlayabilmektir” yanıtını verdi.
Neden emniyet?
Grup, “Neden Ankara Emniyet Müdürlüğü?” sorusuna şu karşılığı verdi:
“Ankara’yı seçmemizdeki amaç E-Polis, E-Devlet gibi uygulamaların merkezinin Ankara’da olması ve diğer polis teşkilatlarından ‘çok daha özel ve korunaklı’ olmasıydı.
Ayrıca, Ankara polisinin TEKEL işçilerine yönelik tavrından ve KCK, Ergenekon, Devrimci Karargah, Halk Cephesi, ESP, Grup Yorum vb ‘sahte’ operasyonlarla insanları terörist diye fişleyerek tutuklamalarından kaynaklı eskiden kalma bir hesabımız da vardı. Herkes unutabilir ama komünistler unutmaz.”
Grup, “Asıl soru, şifresi ‘123456’ olan bir polis teşkilatının ne derece ciddi çalıştığıdır! 245 bin polise internet kullanımı noktasında ağır bir uyarı verildi. Sorun 5 yaşındaki çocuk gibi ‘acımadı ki’ histerisiyle davranmak değil, olayın ciddiyetini anlamaktir” dedi.
Destek vermişler
Grup, “Öyle ki, gelen maillere polisten önce bakıyor, gelen istekleri polisten önce görüyorduk. Hatta, ‘sanal masa’ bölümünde bir iki ‘teknik destek isteyen’ insana da polis yerine biz cevap verip yardımcı olduk” bilgisini verdi. Emniyetin korsan yazılım kullandığını öne süren grup, “Elimizde başka önemli belgeler de var. Bunların bir kısmını kamuoyu ile paylaşacağız. Türkiye’deki önemli polislerin hepsinin mailleri ve şifreleri var” ifadesini kullandı.