2 Ekim güneş tutulması saat kaçta? Türkiye'de ne zaman olacak? Burçlara etkisi nedir?

Birçok kişi Güneş tutulması için geri sayıma geçti. Bu eşsiz doğa olayının ne zaman gerçekleşeceği araştırma konusu. Detaylar haberimizde.

2 Ekim güneş tutulması saat kaçta? Türkiye'de ne zaman olacak? Burçlara etkisi nedir?

2 Ekim 2024'te, gökyüzünde muhteşem bir doğa olayı olan Güneş tutulması gerçekleşecek.

Bu tutulma, Türkiye’nin bazı bölgelerinden izlenebilecek ve görsel bir şölen sunacak. Güneş tutulması, Ay'ın Dünya ile Güneş arasına geçerek Güneş'i kısmen ya da tamamen örtmesiyle meydana gelir. 2 Ekim'deki olay halkalı bir tutulma olacak ve dünyanın farklı yerlerinde farklı şekillerde gözlemlenecek.

Güneş tutulması saatler içinde gerçekleşecek ve 8 Nisan'daki tam Güneş tutulmasının ardından, halkalı Güneş tutulmasının Türkiye'den izlenip izlenemeyeceği merak ediliyor. Bu sırada, Ay'ın Güneş ile Dünya arasında konumlanmasıyla bazı bölgelerde kısa süreli bir kararma yaşanacak. Güneş tutulması, tam, parçalı ve halkalı olmak üzere üç ana türde meydana gelir.

Halkalı Güneş Tutulması Ne Zaman?

2024 yılının ikinci Güneş tutulması, 2 Ekim Çarşamba günü saat 21:46'da Terazi burcunun 10 derecesinde gerçekleşecek. Bu halkalı tutulma yaklaşık 7 dakika 25 saniye sürecek.

Güneş Tutulması Türkiye'den Görülecek Mi?

Halkalı Güneş tutulması, Şili ve Arjantin'in güneyinden izlenebilecek. Daha çok Kuzey, Orta ve Güney Amerika'nın bazı bölgelerinde gözlemlenecek. Türkiye'den ise bu tutulma görülemeyecek. NASA, 2024’teki halkalı Güneş tutulmasından 1,5 yıl sonra aynı noktada tekrar bir Güneş tutulması olacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler