2 ilde orman yangını! Müdahale sürüyor

Türkiye’nin birçok kentinde çıkan yangın kontrol altına alınırken Antalya ve Adana’da çıkan yangınlara müdahale sürüyor.

2 ilde orman yangını! Müdahale sürüyor

Türkiye’nin birçok kentinden dün orman yangını haberleri geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, Hatay ve İzmir’de çıkan orman yangınları ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Antalya ve Adana’daki yangınlarda ise alevlerle mücadele sürüyor. Antalya’daki yangın nedeniyle alevlerin tehdit ettiği bölgede yaşayan vatandaşlar dün geceyi sokakta geçirdi. Adana’daki yangında ise yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları yeniden müdahaleye başladı.

yangin4.webp

Antalya’nın Serik ilçesinde ormanlık alanda dün çıkan orman yangınını kontrol altına almak için yapılan çalışmalar sürüyor.

Yumaklar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale gece boyunca devam etti.

Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı gece görüşlü 2 helikopter, 70 arazöz, 11 su ikmal aracı, 5 iş makinesi ve çok sayıda yangın söndürme işçisi ile alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Dün kısmen kontrol altına alınan yangının, ekiplerin gece boyunca süren müdahalesiyle çok fazla ilerlemediği öğrenildi.

Gün ağarması ile iki yangın söndürme helikopterinin daha çalışmalara destek vermeye başladığı bildirildi.

yangin1.webp

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

Ekiplerin yangına müdahalesi devam ederken tedbir amaçlı 30 ev tahliye edildi.

Evlerinden tahliye edilen bazı vatandaşlar geceyi çocuklar ile birlikte evlerinin yakınına park ettikleri araçlarında geçirdi.

Yangına yakın köyden destek olmak için gelen Sebahattin Kökçü, “İlk başlarda çok bir problem yoktu, daha sonrasında rüzgarın da etkisiyle beraber alevler sıçramaya başladı. Biz biraz daha yangının geri tarafındaydık, olduğumuz bölgede jandarma ekipleri vardı. Daha sonrasında ekipler bizim olduğumuz yeri de tahliye ettiler. Şu ana kadar sanırım 1 tane ev ile 1 tane sera yanmış, çok şükür ki can kaybı yok. Çok sayıda ekip çalışmalarına devam ediyor. Çevre illerden de destek geldi. İnşallah bir daha böyle bir felaket yaşamayız.” diye konuştu.

yangin2.webp

ADANA’YA EKİPLER SEVK EDİLDİ

Adana’nın Kozan ilçesinde orman yangını çıktı.

Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale ederken, tedbir amaçlı yaklaşık 10 yayla evinin tahliye edildiği öğrenildi.

Yangın, saat 04.00 ilçeye bağlı Köseli Mahallesi'ndeki ormanda çıktı.

Ormandan alevlerin yükseldiğini gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahaleye etti.

yangin3.webp

Tedbir amaçlı yaklaşık 10 yayla evi tahliye edilirken, ekiplerin bölgede söndürme çalışması devam ediyor.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, "Gece saatlerinde başlayan bir yangın. Ekiplerin karadan müdahalesi sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan da müdahale devam ediyor." dedi.

Arslanköylü, yangın nedeniyle tedbir amaçlı bazı evlerin boşaltıldığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler