2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları ve sözleri

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları ve sözleri. İşte detaylar...

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü mesajları ve sözleri

2 Nisan, dünya çapında otizmli bireylerin hayatlarını, karşılaştıkları engelleri ve elde ettikleri başarıları kutlamaya adanmış anlamlı bir tarihtir. Otizm, her kişide farklı şekillerde görülen karmaşık bir nörogelişimsel durumdur. Bu sebeple, toplumun otizm konusunda doğru şekilde bilgilendirilmesi ve bu konuda farkındalığın artırılması büyük önem taşır. İşte 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü için bazı sözler;

"Her farklılık bu dünyaya değer katar, önemli olan bu farkındalığı görebilmek ve destek olabilmektir. Daha iyi bir dünya için farkındalıkla bir aradayız, çeşitliliklerimizle güçlüyüz."

"Otizm, eksiklik değil, bir çeşitliliktir. Hadi hep birlikte bu farklılıkları keşfedelim ve otizmli bireylerin sevgi dolu dünyalarını deneyimleyelim."

"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde farklılıklarımızı değil, birlikteliğimizi vurgulayalım. Otizme mavi ışık yakarak destek olalım."

"Dünyamızın farklı renkleri gibi, tüm çocuklar el ele, birlikte daha güçlü."

"Beni değiştirmeye çalışma, çünkü otizmle geçireceğim ömrüm boyunca bu benim gerçeğim. Yapman gereken tek şey kabullenmek ve anlamak."

"Eğer bir çocuk öğretmeye çalıştığımız şekilde öğrenmiyorsa, belki de öğrenme şekline uygun öğretme yöntemlerini bulmalıyız."

"Otizm, bir hastalık değil, bir farklılıktır. Farklı düşünen insanlar, toplumda önemli değişiklikler yaratır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler