2024 Anneler günü ne zaman?

2024 Anneler günü ne zaman? İşte detaylar...

2024 Anneler günü ne zaman?

Anneler Günü, annelerin toplumdaki değerini vurgulamak ve onlara olan sevgi ve saygıyı ifade etmek için dünya genelinde kutlanan özel bir gündür. İlk olarak 1908 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Anna Jarvis tarafından başlatılan bu özel gün, zamanla tüm dünyada yayılarak bir gelenek halini almıştır.

ANNELER GÜNÜ 2024 NE ZAMAN KUTLANACAK?

Anneler Günü, her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanır. 2024 yılında Anneler Günü, 12 Mayıs Pazar gününe denk gelmektedir. Bu gün, çiçekler, hediyeler ve özel yemekler ile annelerin onurlandırılması için bir fırsat olarak değerlendirilir.

ANNELER GÜNÜ KÖKENİ VE TARİHİ

Anneler Günü'nün kökeni, antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzanır. Bu dönemlerde ilkbahar festivalleri, Ana Tanrıça Rhea ve Kibele onuruna düzenlenirdi. Modern Anneler Günü ise Anna Jarvis'in annesini anma amacıyla başlattığı bir harekettir ve 1914 yılında ABD'de resmi bir tatil olarak kabul edilmiştir.

ANNELER GÜNÜ İÇİN HEDİYE ÖNERİLERİ

Anneler Günü'nde annelerimize gösterebileceğimiz sevgi ve takdirin bir yansıması olarak çeşitli hediyeler verilebilir:

  1. Buket Çiçek
  2. Kutu Çikolata
  3. Küçük Ev Aletleri
  4. Mutfak Eşyaları ve Züccaciye
  5. Giyim Eşyası
  6. Takılar (Kolye, Küpe, Saat vb.)
  7. Fotoğraf Çerçevesi
  8. Duvar Saati
  9. Annelere Özel Ödül Plaketleri (Yılın Annesi, Yıldızım Sensin vb.)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler