2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte tüm detaylar...

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Geçen ay yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları merakla bekleniyor. Sınava katılan adaylar, 2024 yılı DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İşte konu hakkında güncel bilgiler:

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS ile ilgili puan ve sıralama araştırmaları devam ediyor. Adaylar, DGS puanlarını ve sıralamalarını öğrenmek istiyor. Ancak, 2024 yılı DGS sonuçları henüz açıklanmadı ve ÖSYM'den bu konuda resmi bir tarih verilmedi. ÖSYM'nin sınav takviminde de DGS sonuçlarının açıklanacağı gün henüz belirtilmemiş durumda. DGS sonuçlarıyla ilgili son dakika duyuruları ÖSYM tarafından yapıldığında, bu bilgiler haberimize eklenecektir.

Sayısal ve Sözel Standart Puanların Hesaplanması

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Adayların sayısal ve sözel bölümlerden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması hesaplanarak, bu puanlar ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacak.

Sınav sonrasında, ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak, geçerli soruların puan değeri yeniden saptanarak puanlama yapılacaktır. Ayrıca, cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular, güncellenen cevap anahtarı esas alınarak puanlama yapılacaktır.

Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP)

2024-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalamaları göz önünde bulundurularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır. YÖKSİS’te akademik not ortalamaları bulunan adayların bu bilgileri elektronik ortamda YÖKSİS’ten alınarak ÖSYM arşivine aktarılacaktır. ÖBP’nin hesaplanmasında bu bilgiler kullanılacaktır. YÖKSİS kaynaklı bilgileri eksik veya yanlış olan adayların kendi üniversitelerine başvurarak bu bilgilerin düzeltilmesini sağlamaları gerekmektedir.

ÖBP, ön lisans akademik not ortalamaları 0,8 ile çarpılarak hesaplanacaktır. En düşük notun ÖBP değeri 40, en yüksek notun ÖBP değeri ise 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirilecektir. Bu şekilde hesaplanan Ön Lisans Başarı Puanı, merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Bütün not sistemleri doğru orantı kurularak 100’lü not sistemine dönüştürülecektir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler