39 ilde dev operasyon: "Kıskaç-39" ile 103 FETÖ şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 39 ilde yürütülen "Kıskaç-39" operasyonlarında 103 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir haftadır 39 ilde devam eden "Kıskaç-39" operasyonlarında 103 FETÖ şüphelisinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar kapsamında, örgütün askeri mahrem yapılanması, öğrenci yapılanması ve hücre evleri gibi farklı alanlarında faaliyet yürüten kişilerin tespit edildiği bildirildi.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre şüpheliler, ankesörlü telefonlarla örgüt sorumlularıyla irtibata geçmek, sınav usulsüzlükleriyle kamuya sızmak ve örgütün gizli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullanmak gibi suçlardan aranıyordu.

39 İlde Güvenlik Güçleri Harekete Geçti

Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı tarafından yürütüldü. Operasyon düzenlenen iller şu şekilde:

Adana, Adıyaman, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Samsun, Sivas, Sinop, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat ve Yozgat.

FETÖ ile Mücadelede Kararlılık Mesajı

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, "FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain terör örgütüne karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Asla taviz vermeyeceğiz" diyerek terör örgütüne karşı kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • Muho / 15 Şubat 2025 12:57

    İsimler açıklansın yoksa inanalım mı Algı diyorlar o fetöcular akpye yakın diyorlar açıklansın kim bunlar merak ediyoruz yoksa yalan mı
    M

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir