Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda son günlerde sıkça dile getirilen “55 bin kişiye af çıkacağı” iddialarına açıklık getirdi. Yeni ceza infaz düzenlemesine ilişkin yapılan çalışmalara değinen Bakan Tunç, af söylentilerini kesin bir dille yalanladı.
Gündemdeki infaz düzenlemesine dair açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Ceza infaz düzenlemesinde bir çalışma yürütülüyor ancak herhangi bir af söz konusu değil. Şu anda teknik çalışmalar devam ediyor" dedi.
55 bin kişinin affedileceğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Tunç, “Bu yöndeki iddialar doğru değil. Biz çözüme ilişkin taslağımızı sunacağız” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı’nın açıklamaları, infaz düzenlemesine dair kamuoyundaki spekülasyonları sona erdirdi. Tunç’un verdiği bilgilere göre, ceza adalet sistemini iyileştirmeye yönelik teknik çalışmalar sürerken, af ya da benzeri bir toplu tahliye düzenlemesi ise gündemde değil.
Kaynak: