888 km sonra polis yakaladı
Ordu'da fındık toplama sezonunun bitmesinin ardından geri dönüşler başladı. Tarım işçilerini Ordu'dan Şanlıurfa'ya 888 kilometre boyunca kamyonetin kasasında taşıyan sürücü, varacakları yere 90 kilometre kala polis engeline takıldı.Fındık toplama sezonunu
Ordu'da fındık toplama sezonunun bitmesinin ardından geri dönüşler başladı. Tarım işçilerini Ordu'dan Şanlıurfa'ya 888 kilometre boyunca kamyonetin kasasında taşıyan sürücü, varacakları yere 90 kilometre kala polis engeline takıldı.
Fındık toplama sezonunun sona ermesiyle birlikte tarım işçilerinin geri dönüş yolculuğu da başladı. Çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 10 kişinin kapalı kamyonet kasasında seyahat ettiğini gören araç sürücüleri, polise ihbarda bulundu. Trafik polisleri, Anter K.'nin kullandığı 01 TJ 913 plakalı kamyoneti Şanlıurfa-Diyarbakır karayolu eski Bölge Trafik önünde durdurdu.
Kamyonetin kasasındaki tarım işçilerini gören polis, aracın bu şekilde trafikte seyretmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Sürücü Anter K. ise yaptığının suç olduğunu bildiğini ancak paraları olmadığı için tarım işçilerini kamyonette getirdiğini söyledi. "Böyle yolculuk tehlikeli değil mi?" sorusuna Anter K., "Sen bana nereden geldiğimi sormuyorsun, tehlikeli mi değil mi diye soruyorsun. Ben Ordu'dan geliyorum. Tehlikeli olsa da mecburuz.Ekmek paramız. Zaten Viranşehir ilçesine gidiyorduk. Az kalmıştı" diye yanıt verdi.
Kamyon kasasında tavuklar ve eşyalar arasında yolculuk yapan kadın ve çocuklar, polisler eşliğinde başka bir minibüse bindirildi. Yolcuların oldukça bitkin olduğu görülürken, trafik polisleri kamyoneti Bölge Trafik otoparkına çekerek ceza kesti.
POLİS HER YIL AYNI MANZARA İLE KARŞILAŞIYOR
Her yıl yaklaşık 100 bin kişinin tarım işçisi olarak başka kentlere çalışmaya gittiği Şanlıurfa'da, her sene bu mevsimde geri dönüşlerin başladığını kaydeden yetkililer, insanların daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.
Şanlıurfa ve ilçelerinden aileleriyle birlikte Giresun ve Eskişehir'in yanı sıra Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne giden tarım işçileri zor koşullarda ekmeklerini kazanırken, kamyon ve minibüslerde balık istifi şeklinde tehlikeli yolculuklara çıkıyor.
Özellikle kırsal kesimdeki geçici tarım işçileri, öğrenim çağındaki çocuklarını da yanlarına alarak göç ediyor. Geri dönüşlerin ekim ayı sonuna kadar süreceğini belirten yetkililer, bu tür yolculuklara izin vermeyeceklerini söyledi.