9. Yargı Paketi'nde kadınları ilgilendiren değişiklik: Artık tek başlarına kullanamayacaklar

9. Yargı Paketi'ne göre kadınlar öncesi soyadlarını tek başına kullanamayacak.

9. Yargı Paketi'nde kadınları ilgilendiren değişiklik: Artık tek başlarına kullanamayacaklar

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan 9. Yargı Paketi'ne göre, kadınlar evlenmeden önceki soyadlarını tek başına kullanamayacak.

Bu düzenlemenin yasalaşması durumunda, kadınlar yalnızca eşlerinin soyadı ile birlikte olmak şartıyla eski soyadlarını kullanabilecek.

Kadınlar, Evlenmeden Önceki Soyadlarını Tek Başına Kullanamayacak

Anayasa Mahkemesi, Medeni Kanun'un "evlenen kadının kocasının soyadını taşıması"nı zorunlu kılan 187. maddesinin birinci ve ikinci cümlelerini iptal ederek kadınlara, isterlerse eski soyadlarını kullanma hakkını vermişti. Ancak, AK Parti'nin bugün TBMM Başkanlığı'na sunduğu 9. Yargı Paketi'ne göre, kadınların bu hakkı ellerinden alınacak. Yeni düzenlemeye göre, kadınlar yalnızca eşlerinin soyadı ile birlikte olmak şartıyla eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek.

"Aile Bütünlüğünün Zarar Görmemesi İçin"

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, hazırladıkları 9. Yargı Paketi'nin içeriği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, "Evlenen kadının soyadına ilişkin olarak düzenleme getiriyoruz. Kullanılacak soyadı nedeniyle aile bütünlüğünün zarar görmemesi ve çocukların olumsuz etkilenmemesi amacıyla kadınların evlenince eşlerinin soyadını alacağı ve isterlerse önceki kızlık soyadlarını da kullanabileceklerine yönelik yeni bir düzenleme hayata geçiriyoruz ve teklif ediyoruz," dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler