Adli Tıp'ın Ali İsmail Raporu!

Adli Tıp Kurumu Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polisler ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili mahkemenin istediği kritik raporu gönderdi.  Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu’na, Ali İsmail Korkmaz’a

Adli Tıp'ın Ali İsmail Raporu!
Adli Tıp Kurumu Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında polisler ve siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’la ilgili mahkemenin istediği kritik raporu gönderdi. 
 
Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Adli Tıp Kurumu’na, Ali İsmail Korkmaz’a ait tedavi evrakını, raporları göndermiş; darbeler tek tek değerlendirilerek, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘yaralama’ suçunu düzenleyen 86 ve 87. maddeleri kapsamında rapor hazırlanmasını istemişti.
 
Mahkeme ayrıca, Korkmaz’ın ölümüne hangi yaranın veya darbenin sebebiyet verdiği, diğer yaralanmasının bu meydana gelen ölüm neticesinde bir katkısının olup olmadığını, Korkmaz’da daha önce var olduğu söylenen rahatsızlığın veya kullandığı ilaçların darp olayı ile birleşmesi sonucunda ölüm neticesinin meydana gelmesinde bir etkisinin olup olmadığı hususlarının araştırılmasını talep etmişti.
 
Ali İsmail davası yüksek mahkemede
 
Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu, sözkonusu yazı üzerine hazırladığı raporu tamamlayarak, mahkemeye göndedi. Ölümünün, “beden travmasına bağlı kafatasındaki kemik kırıkları ve yaygın yumuşak doku yaralanması ile birlikte beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana gelmiş olduğu” ifade edilen raporda, “Korkmaz’ın 2 Haziran’da gerçekleşen darp olayına bağlı yaralanması ile 10 Temmuz’daki ölümü arasında illiyet bağı olduğu” saptandı. Raporun sonunda, Korkmaz’ın kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması oluşumunu kolaylaştırıcı ve kanamayı arttırıcı etkisiyle, ölümün meydana gelmesinde katkısının olduğu” belirtildi.
 
Sanıklar az ceza ile kurtulabilir
 
Mahkeme, sanıkların yaralama suçundan mı öldürme suçundan mı sorumlu olduklarina dair kritik bir karar verecek. 4’ü polis, 4’ü sivil kişi 8 kişiye açılan davada Korkmaz’ın başına tekme atan polis Mevlüt Saldoğan’ı “kasten öldürme” ile suçlamış, diğerlerinin “öldürme suçuna yardım” ettikleri iddiasıyla 10 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istemişti. TCK 86. madde “basit yaralama”, 87. madde “yaralama sonucu ölümün meydana gelmesi” halini düzenliyor. Adli Tıp kararı doğrultusunda 7 sanığın yaralama suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar, Saldoğan’ın ise “yaralama sonucu ölüm” suçundan 8 yıldan 16 yıla kadar hapis alması söz konusu olabilecek. Bu durumda 7 sanık ilk duruşmada tahliye olabilecek. Ceza alsalar bile aldıkları sürenin 3’te 2’sini yatacakları için çok az bir cezayla (1 yılla 3 yıl arasında) kurtulacaklar. Saldoğan da 8 yıl yatıp çıkabilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler