İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün gece Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından yaşanan izinsiz gösterilere ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya, polis ekiplerinin sabır ve sağduyu içerisinde hareket ettiğini vurgulayarak, kamu düzenini bozmaya yönelik hiçbir eyleme müsaade edilmeyeceğini belirtti.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, "Polislerimiz; sabır ve sağduyuyla Aziz Milletimizin huzur ve güvenini tehdit edenlere, provokasyonlara, vandallığa geçit vermedi, vermeyecek. Sokakları, yaptıkları çağrılarla terörize etmeye çalışanlar emellerine asla ulaşamayacak." ifadelerine yer verdi.
Gösteriler sırasında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, kamu malına zarar verme ve görevli memura direnme suçlarından 97 kişinin gözaltına alındığını duyuran Yerlikaya, polis ekiplerinin gece gündüz demeden görevde olduğunu vurguladı.
Kaynak: