Asgari ücret zammı için flaş iddia! Başkan yüzde verdi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ABD'li yatırımcılarla yaptığı görüşmede, asgari ücret zam oranına dair ilk bilgileri paylaştığı iddia edildi.

Asgari ücret zammı için flaş iddia! Başkan yüzde verdi

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ABD'li yatırımcılarla yaptığı görüşmede, 2025 yılı asgari ücret zam oranına dair ilk bilgileri paylaştığı iddia edildi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın ABD'li yatırımcılara, çalışanlara yüzde 25 oranında zam yapılacağı bilgisini ve yüzde 25'lik asgari ücret artışının enflasyon görünümüyle tutarlı olduğu mesajını verdiği iddia edildi.

Milyonların merakla beklediği asgari ücret zam oranı ile ilgili Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk rakam geldi. ABD'de yatırımcılarla bir araya gelen Karahan, asgari ücret zam oranını açıkladı.

ZAM ORANI YÜZDE 25 OLACAK

Bloomberg'e konuşan ve Karahan'ın Çarşamba günkü yatırımcılarla toplantısından edinilen bilgilere atıfta bulunan kaynaklara göre yetkililer yüzde 25 civarı asgari ücret artışının 2025 enflasyon görünümüyle uyumlu olacağı mesajını verdi.

MEHMET ŞİMŞEK, 'YORUM YAPMAM UYGUN OLMAZ' DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücrete ilişkin bir soru üzerine, "Asgari ücret sendikaların, işverenlerin ve hükümetin müzakereleri sonucu belli oluyor, şu aşamada benim yorum yapmam uygun olmaz. Sendikaların, işverenlerin ve hükümetin rekabet gücünü belirli bir düzeyde koruma konusunda duyarlı olacaklarına eminim. Bu nedenle herhangi bir rakam hakkında konuşarak süreci önceden yorumlamak doğru olmaz" yanıtını vermişti.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler