ATA aöf kayıt! Ne zaman, nasıl yapılır? Kayıt ücreti, iletişim, giriş belgesi

Atatürk Üniversitesi AÖF kayıtları ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

ATA aöf kayıt! Ne zaman, nasıl yapılır? Kayıt ücreti, iletişim, giriş belgesi

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adayların yerleştikleri bölümleri öğrenmesinin ardından öğrenciler için kayıt heyecanı başlamıştı. Üniversiteye adım atmak isteyen gençler için kayıt dönemi başlarken, her üniversitenin farklı kayıt tarihleri ve prosedürleri olması öğrencilerde endişe yaratmıştı.

Öğrenciler ve veliler, kayıt sürecinde hata yapmamak ve kayıt dönemini kaçırmamak adına titizlikle hareket ederken, üniversitelerde de kayıt işlemleri resmi olarak başlamıştı. Pek çok üniversitede kayıt işlemleri sürerken, öğrenciler aynı zamanda KYK burs ve yurt başvuru süreçlerini de takip etmeye devam ediyor. İşte bu süreçle ilgili merak edilen ayrıntılar...

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI MI, ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Evet, pek çok üniversitede kayıt dönemi bugün itibariyle resmi olarak başlamış durumda. Öğrenciler, ÖSYM'nin yayımladığı YKS tercih sonuçları ekranından, yerleştirildikleri üniversitelerin kayıt dönemlerini öğrenebilirler. Belirtilen tarihler arasında başvurularını yaparak kayıt işlemlerini tamamlayacaklar. Ancak, son kayıt tarihine kadar kaydını yaptırmayan öğrenciler, eğitim haklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.

ATA AÖF KAYITLARI: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYITLARI NASIL YAPILIR, BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan duyuruda, "2024 YKS ile Fakültemizin önlisans veya lisans programlarına yerleştirilen aday öğrencilerimiz, elektronik kayıt işlemlerini (E-Devlet aracılığıyla) 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirebilirler. E-Devlet üzerinden kayıt yaptıramayan adaylar ise 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında 'Online Kayıt Sistemi' veya 'Fakültemize Doğrudan Başvuru' seçeneklerinden birini kullanarak kayıtlarını tamamlayabilirler." açıklamasına yer verildi.

ATA AÖF KAYIT ÜCRETİ VE HARÇ ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR, KREDİ KARTI İLE NEREDEN ÖDENİR?

Başvurularını tamamlayan adaylar, öğrenim ücretlerini ödemekle yükümlüdür. ATA AÖF öğrenim ücreti Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aracılığıyla ödenebileceği gibi, isteyen adaylar E-Devlet başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) girerek kredi kartı ile de ödeme yapabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler