Ayşe Süberker kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi, eşi kim?

Sunucu Ayşe Süberker'in öz geçmişi araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Ayşe Süberker kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi, eşi kim?

Başarılı sunucu Ayşe Süberker'in öz geçmişine dair Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Evli mi, eşi kim?" gibi sorulara yanıt aranıyor.

İşte Ayşe Süberker ile ilgili bilgiler...

Ayşe Süberker kimdir?

1981 yılında Ankara’da doğdu ve tüm eğitim hayatımı Ankara’da tamamladı. Liseyi değişim programıyla gittiğiği ABD’de bitirdi. Ardından Bilkent Üniversitesi çevirmenlik bölümünden mezun oldu.

Üniversite yıllarında TRT’ye film çevirisi yapmaya başladı. Mezun olunca da TRT Dış Yayınlar Dairesi İngilizce Masası’nda mütercim-spiker olarak çalışmaya başladı.

TRT’deki 7 yıl boyunca TRT Radyo-3, Turizm Radyosu ve Türkiye’nin Sesi Radyolarında program ve haber bültenlerini İngilizce hazırlayıp sundu. Özel zamanlarda, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Devlet Bakanları ve ülkeyi ziyaret eden yabancı heyetlere çevirmenlik yaptı. Kısa bir süre de olsa konferanslarda simültane çevirmen olarak çalıştı.

2006 yılında Fransız ve Alman Devlet radyoları (RFI ve DW)’ndan kazandığım burslarla bu ülkelerde radyo haberciliği üzerine çalışmalarda bulundu, Paris’teki Kürt vakıfları ve Almanya’daki türban tartışmalarına dair programlar hazırladı.

2008 yılında Ankara Kanal B televizyonunda ilk ekran tecrübesini edindi. 6 ay sonra ise Habertürk’ten aldı, teklif üzerine Istanbul’a yerleşti.

Habertürk’te 1,5 yıl boyunca haber kuşakları sundu, özel röportajlar yaptı. 2009 yılında ise kuruluş aşamasındayken TRT Türk’e transfer oldu. 7 yılı aşkın bir süredir hafta içi her gün saat 18:00’de yayınlanan bir dış politika programını hazırlayıp sundu.

2024 yılı itibarıyla Habertürk ekranlarında kariyerini sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler