Bahçeli: "Ne AKP ne CHP, ille de MHP"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı televizyonlar ve araştırmalar tarafından seçimlerin AK Parti ve CHP arasında geçeceğinin öne sürüldüğünü belirterek, “12’den hedefi vurmak için ne AKP, ne CHP diyeceğiz ille de MHP diyeceğiz. Bunu başaracağımıza inan

Bahçeli: "Ne AKP ne CHP, ille de MHP"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı televizyonlar ve araştırmalar tarafından seçimlerin AK Parti ve CHP arasında geçeceğinin öne sürüldüğünü belirterek, “12’den hedefi vurmak için ne AKP, ne CHP diyeceğiz ille de MHP diyeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Eskişehir’de Odunpazarı Meydanı’nda halka seslenen Bahçeli, seçimlere 25 siyasi partinin girdiğine dikkat çekti. Bahçeli, “Her tarafta sanki milli iradeyi iki kafese hapsetmişler gibi bazı televizyonlar, bazı araştırmalar hep bu sloganı söylüyorlar. Bu seçimler AKP ile CHP arasında olabilir. Pekala 25 siyasi parti giriyor. Onlar bu aziz milletin evlatları tarafından kurulmamış mıdır? Onların adayı yok mudur? Onların siyasi varlığı devam etmiyor mu? E bunların içerisinde bir de gelenekli ve güçlü, milletimizin özünden gelen bir Milliyetçi Hareket var. Onun hiç mi hakkı yok? O sebepten dolayı kalan 13 gün içerisinde yarın 12’den hedefi vurmak için ne AKP, ne CHP diyeceğiz ille de MHP diyeceğiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

“30 MART SEÇİMLERİ BİR KADERİN DEĞİŞMESİNDE BAŞLANGIÇ OLACAKTIR”

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nin önemine değinen Bahçeli, “30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri, Türkiye’nin siyasi, sosyal, ekonomik yönden önemli krizlerin yaşandığı, kutuplaşmaların, cepheleşmelerin, kamplaşmaların, kavga ve iç çatışmaya sevk edilmenin büyük kaygısı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu seçimler, geleceğimizin belirlenmesinde, siyasetin yeninden şekillenmesinde, bir kaderin değişmesinde inanıyoruz ki başlangıç olacaktır. Çünkü Mahalli İdareler Seçimleri’nden hemen sonra, kısa bir süre içerisinde daha evvelden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde seçilmiş olan Cumhurbaşkanlığı bir yasa değişikliğiyle atık halk tarafından seçilecektir. Bunun ilki 28 Ağustos 2014’te yapılacaktır. Bundan sonra bir siyasi olay daha olmaktadır ki o da; 25. dönem milletvekilliği genel seçimleridir. Bu seçim de 2015 yılı en geç 12 Haziran’a kadar yapılması gerekiyor. Demek ki milli irade olarak siz değerli vatandaşlarımızın 30 Mart’ta sandığa gittikten sonra bir sürece giriyor ve o süreç arka arkaya devam edecek ve Türkiye’nin 2015 yılından sonra siyasi kaderini, siyasi yönetimini ve siyasi tercihlerini değiştirecek büyük bir iradeyi, hamleyi, atılımı ortaya koymuş olacaksınız” diye konuştu.

“OY KULLANMAK YETMİYOR, OYA SAHİP ÇIKMAK DA LAZIM”

Bahçeli, “Oy kullanmak yetmiyor, oya sahip çıkmak da lazım” diyerek, “O sebepten dolayı 30 Mart’ta belediye başkanlarımızı seçelim. Bunu yaparken yüksek katılımla gerçekleştirelim. Meşruiyeti tartışılır hale gelmemelidir. O sebepten dolayı 18 yaşında oy kullanmaya başlayan gençlerimizi de yanınıza alarak sandığa gidiniz, oylarınızı kullanınız. Gönlünüzden geçecek olan hangi siyasi anlayışsa ona; iyi değerlendirip, iyi tartışıp ondan sonra vicdanınızın süzgecinden geçerek oylarınızı kullanınız. Oy kullanmak yetmiyor, oya sahip çıkmak da lazımdır. Oya sahip çıkabilmek için de partilerinizin görevlendirdikleri sandık kurulu üyelerine büyük sorumluluk düşünüyor. O bakımdan Eskişehir’de ilçe teşkilatlarımızın sorumlu kılmış olduğu sandık görevlileri sabahın erken saatinde görevli olduğu sandığa ulaşmalı, akşama kadar orada görev orucu tutmalı. Yok karnım acıktı bir yemek yiyeyim, sıkıldım biraz çay içeyim gibi davranışlarla sandıktan uzaklaşmamalıdır. Sandık görevini sürdürürken gelenlere güler yüzlü, yaşlılarımıza ellerinden tutarak yardımcı olup, yol gösterici göreviyle onlara hizmet ederek onların da iradesinin sandığa yansımasına katkı bulunmalıdırlar” ifadelerini kullandı.

“OY SAYIMI SIRASINDA BAZI HİLELERLE VE ÇALMALARLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ”

Oy sayımı konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini de anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Hepsinden önemlisi oyların sayımı sırasındadır. Oyların sayımı çok önemlidir. Burada siyasi kültürümüzün gelişmesine paralel olarak, oy sayımının dürüst, adil olması gerekir. Ancak arada sırada bazı hilelerle ve çalmalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir ilkokulda 150 sandık bulunduğu düşünelim. Bunlardan bir tanesi söz gelimi 44. sandıkta A partisi, akşamüzeri oy kullanmayla 11 oy almış. Ama tutanaklara bu geçirilirken oradaki bir kişi, sağına veya soluna 1 rakamını koyduğu takdirde 111 oy olur. Bu 111 oy hırsızlıkla, hileyle ve çalıntıyla elde edilmiş olan oydur. Böyle bir oyun kullanımı, o hileye başvuranlar oy çalımında marifetli olanlar, bununla da kalmıyorlar bir de sorumluluk üstlendiklerinde o alışkanlıkları sorumlu oldukları mevkide de devam ediyor. Çalmaya, çırpmaya orada da devam ediyorlar. Bunun önlenmesi lazım. Bu böyle gidemez. Bunun için görevli olan arkadaşlarımız dikkatli olmak mecburiyetindedirler.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler