Bakan Güler dev anlaşmayı duyurdu! Bir ülke daha KAAN için imza atmak üzere

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Milli Muharip Uçak KAAN projesi ve F-16’lar için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Güler dev anlaşmayı duyurdu! Bir ülke daha KAAN için imza atmak üzere

Türkiye’nin en büyük projelerinden olan Milli Muharip Uçak KAAN dost ülkelerin radarında. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KAAN projesi için Azerbaycan ile anlaşma imzalandığını açıkladı.

Bakan Güler, Pakistan ile de imzalanmak üzere olduğunu belirterek bir ülke ile daha anlaşmanın yakın olduğunu söyledi.

Bakan Güler şunları söyledi:

"Biliyorsunuz, 40 adet yeni F-16 Viper alımı ve 79 tane de modernizasyon kiti almak istediğimizi ilettik. Süreç böyle başladı ve çoğunlukla olumlu gitti. ABD yönetimi de vermek istediğini beyan ediyor. Ama bir kongre süreci var. Bizim kabul etmememize rağmen açık olarak ifade edilmese de ABD'de bazılarının F-16 satışını İsveç'in NATO üyeliğine bağlama eğiliminde olduğu biliniyor. Biz, her zaman güçlü Türkiye'nin güçlü NATO demek olduğunu ifade ediyoruz. Sonuç olarak ABD tarafından artık somut adımlar atılmalı ve olumlu bir sonuç beklediğimizi ifade ediyoruz.

"İKİ DOST ÜLKE İLE İMZA
''F-35'i bize vermediler. Bu bizi kendi uçağımızı yapmak konusunda teşvik etti.'' diyen Bakan Güler şöyle devam etti:

''Bir nevi bize iyilik yaptılar. Biz de Kaan'ı üretiyoruz. Dost ve kardeş ülkeler de bu projeye ortak olmak için çaba harcıyorlar. Azerbaycan ile anlaşma imzalandı, Pakistan ile de imzalanmak üzere, başka ülkeler de var. Onlar da gelecekler. En kısa zamanda Hürjet'i devreye alıp genç pilotların eğitimini yerli ve millî uçağımızla yapmak istiyoruz. Türk yıldızları da semalarımızda bunlarla uçmaya başlayacak inşallah.
SİHA'lara gelince; artık bütün dünya bu ürünlerimizin kabiliyetini ve etkinliğini kabullendi. Hem TUSAŞ'ın, hem BAYKAR'ın etkili ürünleri bütün dünyada tercih edilen ürünlere dönüştü. Bütün fabrikalarımız ve üretim tesislerimiz talepleri yetiştirebilmek içini gece gündüz çalışıyor. Çünkü çok talep var.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler