Bakan Şimşek'ten flaş açıklama! "Sizi Maliye Bakanlığı'nda görmek istemiyorum"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek'ten flaş açıklama! "Sizi Maliye Bakanlığı'nda görmek istemiyorum"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadeleye yönelik denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini belirtti ve üst düzey yöneticilere sahada olmaları gerektiği konusunda bir mesaj verdi.

Şimşek, "Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız" diyerek denetimlerin artacağını vurguladı.

"Kampüste Karşılaşmak İstemiyorum"

Bakan Şimşek, Maliye Bakanlığı kampüsünde üst düzey yöneticilerle karşılaşmak istemediğini belirterek, ""O kesimleri buradan uyarıyorum, sürekli sahada olacağız. Arkadaşlara söyledim, üst düzey yöneticilerimiz dahil. Artık sizi Maliye Bakanlığı kampüsünde görmek istemiyorum, karşılaşmak istemiyorum sizinle. Sürekli sahadaki ekiplerin başında siz de sahada olacaksınız. Hedef vergide adalet ve etkinlik, kayıt dışılık en büyük adaletsizliktir" dedi.

EYT'nin Bütçeye Yükünü Kayıt Dışılıkla Kapatma Hedefi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin bütçeye getirdiği yükün kayıt dışılıkla mücadele ederek telafi edilmesini hedeflediklerini ifade eden Şimşek, "Bu yıl EYT'nin maliyeti 740 milyar lira, gelecek yıl ise 1.2 trilyon lira olacak. Kayıt dışılık düşük verimlilik ve haksız rekabet demektir. Bütçemizi düzeltmek için en büyük önceliğimiz kayıt dışılıkla mücadele olacak" şeklinde konuştu.

Vergi Düzenlemeleri ve Eleştiriler

Son veri paketinde istisnaların azaltıldığını ve çok uluslu şirketlere asgari yüzde 15 kurumlar vergisi getirildiğini belirten Şimşek, "Türkiye'deki şirketler için geçmiş haklarını koruduk ama bundan sonrası için yüzde 10 asgari kurumlar vergisi getirdik. Vatandaşa yansıyan önemli bir adım atmadık" dedi. Bu düzenlemelerin bazı kesimlerce eleştirildiğini ifade eden Şimşek, "Bizim için kayıt dışılıkla mücadele olmazsa olmaz" dedi.

"Maliye Kapınızı Çalacak"

Son olarak, Şimşek, tüm sektörlerde kayıt dışılıkla mücadele edileceğini ve özellikle çok kazananların denetimlerden kaçamayacağını belirtti. "Maliye mutlaka kapınızı çalacak" diyen Şimşek, denetimlerin her sektörde artarak devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:Haberler

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler