Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da meydana gelen depremin ardından yaşanan iletişim problemleri sebebiyle eleştirilen GSM operatörleriyle İstanbul’da kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, BTK Başkanı ve Turkcell, Vodafone, Türk Telekom CEO’ları da katıldı.
Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, haberleşme altyapısında yaşanan sıkıntıların nedenlerini ve alınacak tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.
“Baz İstasyonları Ayaktaydı, Ancak Yük Aşıldı”
İstanbul’da yaklaşık 20 bin baz istasyonu bulunduğunu belirten Uraloğlu, “Bu istasyonlarda kapsama sorunu yaşanmadı. Ancak sistemlerimizde olağanüstü bir yoğunluk oluştu. Normalde 2,5 kat yedek kapasiteli altyapımız vardı, ama dün yaşanan sesli aramalarda kapasite 7 ila 10 kat arttı. Bu nedenle aramaların yaklaşık yüzde 25’i karşılanamadı,” dedi.
“İnternet Tabanlı Görüşmelerde Sıkıntı Yaşanmadı”
Uraloğlu, internet tabanlı görüşmelerde bir problem yaşanmadığını vurguladı. “Web tabanlı aramalarda 2 kat artış yaşanmasına rağmen altyapı bu yoğunluğu karşıladı. İnternet üzerinden yapılan görüşmelerde sorun bildirimi almadık,” dedi. Sesli aramalarda ise özellikle 15 dakikalık bir sürede görüşmelerin yapılamadığı anlar yaşandığını belirtti.
Marmaray, Köprüler ve Çamlıca Kulesi Kontrol Edildi
Uraloğlu, deprem sonrası ulaşım altyapılarında da gerekli kontrollerin yapıldığını kaydetti. “Marmaray’da sarı seviyeli ikaz durumuna geçildi, ama sistemlerde herhangi bir hasar oluşmadı. Köprülerde ve Avrasya Tüneli'nde de olumsuz bir durum olmadı. Çamlıca Kulesi, en fazla sarsıntı hissedilen yapılardan biri olmasına rağmen hasar almadı ancak tedbir amaçlı olarak ziyarete kapatıldı,” ifadelerini kullandı.
Kuzey Marmara Otoyolu’nda Yoğunluk, İletişimde Benzer Tablo
Deprem anında İstanbul’dan çıkış yoğunluğu nedeniyle Kuzey Marmara Otoyolu’nda da yoğunluk yaşandığını belirten Uraloğlu, “Otoyolda 50-60 kilometrelik hız düşüşleri yaşandı. İletişim tarafında da benzer bir durum oluştu. Kapasite aşıldığında yavaşlama kaçınılmazdır,” dedi.
Bakan Uraloğlu, vatandaşlara acil durumlarda internet tabanlı haberleşme araçlarını ve kısa mesajları kullanmaları çağrısında bulunarak, “Gelecekte benzer sorunların önüne geçebilmek için operatörlerle koordineli şekilde teknik kapasite artırımı ve kriz yönetim protokolleri üzerinde çalışacağız,” dedi.
Kaynak:Habertürk
kaç deprem geçti kaç insan öldü her defasında '' önüne geçeceğiz'' diyorsunuz,toplanan deprem vergileriyle kaç tane şehir inşa edilirdi,işin tuhafı hesap soranda yok,göz göre göre kanal istanbul garabetini yapıyorsunuz !! ya bu insanlar size nasıl oy veriyor aklım almıyor !!
Yanıtla (0) (0)Çok iş yapıyormuş gibi görünüp bir şey yapmamak diyince aklıma uraloğlu geliyor
Yanıtla (2) (0)Hayatta en acıklı şey bir insanın tüm problemlerin kendilerinden kaynaklandığını bir türlü ğörmek istememesi daha da acıklı sı milletin de o problemleri yine onların çözeceğine inanmasıdır işime bilime inanmayan herşeyi kader e bağlayan yöneticiler sizi sadece ölüme ğötürür. Şampiyon trabzonspor
Yanıtla (3) (0)Milleti soyup soğana çeviren , her türlü zammı yapıp rant elde eden operatörler ,iletişim değil milleti soymanın derdinde . Aldıkları paralar uyguladıkları fahiş fiyatlar haram zehir zıkkım olsun. Bakanlıklarda uyguladıkları fahiş fiyatlara eğer ortak değillerse bir göz atsınlar))
Yanıtla (4) (0)Dervişe sormuşlar deve türkü söyler mi ooooooo demiş söyler tabi hele dinleyecek eşşek buldum ğazel bile okur
Yanıtla (7) (0)