Bakan Yerlikaya açıkladı! O video kurgu çıktı

Bir çocuk, görüntülü ve yazılı mesajlaşma platformu Discord’da tehdit edilip zorbalığa maruz kaldığını söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gündem olan videonun ‘kurgu’ olduğunu duyurdu.

Bakan Yerlikaya açıkladı! O video kurgu çıktı

Sosyal medyada dünden bu yana platforma ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

İddialardan biri de platformu kullanan kız çocuklarına yönelik tehdit, şantaj, zorbalık ve cinsel istismar.

Dün paylaşılan videoda bir kız çocuğu, bir grup tarafından tehdit edildiğini belirterek “Ben burada yaşamak için çabalıyorum. Sürekli beni tehdit ediyorlar” demiş ve bazı kullanıcı isimlerini paylaşmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, videonun Siber Daire Başkanlığı’nca incelendiğini ve ‘kurgu’ olduğu sonucuna varıldığını açıkladı.

Videoyu ‘dezenformasyon’ amaçlı yayınladığı belirtilen 18 yaşındaki T.D. gözaltına alındı.

Yerlikaya’nın açıklaması şöyle:

“Siber Daire Başkanlığımız bir kız çocuğunun sosyal medyadaki ‘Bir Program’ üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntüleri incelemiştir. Yapılan incelemede videonun kurgu olduğu belirlenmiştir.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına alınmıştır. İfade işlemleri psikolog eşliğinde cumhuriyet savcısı tarafından gerçekleştirilecektir.

E.N.B. adlı çocuğun ‘tehdit ve şantaja maruz kaldığı’ sözde görüntüleri ‘halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon’ yapan T.D. adlı 18 yaşındaki şahıs ise Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gözaltına alınmıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler