Bakan Yerlikaya açıkladı! Teröre büyük darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde düzenlenen GÜRZ-17 operasyonu kapsamında teröre ait birçok silah ile mühimmatın ele geçirildiğini ve 71 mağara, sığınak ile barınma alanının imha edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya açıkladı! Teröre büyük darbe

Türkiye genelinde terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda, 10 ilde düzenlenen “GÜRZ-17” operasyonu, bölücü terör örgütü mensuplarının kırsal alanlarda eylem için hazırlık yaptıkları mağara ve sığınakları hedef aldı. 71 mağara ve sığınak başarılı bir şekilde imha edilerek, terör örgütüne lojistik açıdan ağır darbe indirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada teröristlerin kırsalda sakladıkları çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan aramalarda:

1.303 adet uçaksavar mühimmatı, 360 adet el bombası, 257 kg patlayıcı madde, 141 adet mayın, 80 adet RPG-7 mühimmatı, 32 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 16 adet top, havan ve bombaatar mühimmatı, 7.624 adet çeşitli çap ve ebatta mühimmat, 2 adet RPG-7 roketatar, 112 adet roket sevk motoru, 1 adet PKM makineli tüfek, 9 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 365 adet fünye ele geçirildi.

TEK TEK İMHA ETTİ

Operasyonlar, Jandarma Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 234 tim, 3.172 jandarma personeli ve J-SİHA ile J-ATAK helikopterlerinin desteğiyle yürütüldü.

Şırnak, Siirt, Mardin, Van, Hakkari, Hatay, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı illerinde yoğunlaşan operasyonlar, bölücü terör örgütüne ait sığınakları tek tek imha etti.

KARARLILIKLA SÜRECEĞİZ

Operasyonlarda ayrıca: 22 adet EYP ateşleme düzeneği, 3 adet güneş paneli, 4 adet fotokapan aküsü, 540 metre fitil, 780 metre elektrik kablosu, 110 kg amonyum nitrat, 282 adet tüp, 4 adet el dürbünü, 1 adet silah üstü dürbün, 1 adet termal silah dürbünü ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya tarafından, "365 gün, gece gündüz demeden terörle mücadele operasyonlarımız devam edecek. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla süreceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler