Batum'a Türk damgası

 Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi olan ve Sarp Sınır Kapısı'na 15 dakikalık mesafede bulunan Batum'da, altyapı yatırımlarının büyük çoğunluğunu Türk iş adamları gerçekleştiriyor.Türk ve Gürcistan vatandaşlarının kimlikle geçiş yapabildiği Sarp

Batum'a Türk damgası

 Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi olan ve Sarp Sınır Kapısı'na 15 dakikalık mesafede bulunan Batum'da, altyapı yatırımlarının büyük çoğunluğunu Türk iş adamları gerçekleştiriyor.

Türk ve Gürcistan vatandaşlarının kimlikle geçiş yapabildiği Sarp Sınır Kapısı'nda yolcu ve araç trafiğinin her geçen gün artması, her iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlıyor.

Gürcistan'ın Acara özerk bölgesinin yönetim merkezi olan ve Türkiye'ye 15 dakikalık mesafede yer alan Batum ise son yıllarda özellikle turizm sektöründe büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. Yatırımların büyük bölümü ise Türk iş adamları tarafından yapılıyor.

Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batum'un Sarp Sınır Kapısı'na çok yakın mesafede yer alan bir şehir olduğunu ifade etti.

Arıkan, Batum'a Türkiye'den yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek, "İş adamlarımız yatırımcı olarak başta inşaat sektörü olmak üzere diğer sektörlerde buraya yoğun bir ilgi gösteriyor. Batum'da son yıllarda yapılan yatırımların yüzde 80'i Türk menşeli. Batum, gelecekte çok önemli bir turizm merkezi olmaya aday. Bunun oluşmasında yatırımcılarımızın da önemli payı var" dedi.

Batum'da inşaat sektörünün yanı sıra mobilya, tekstil, turizm ve otelcilik sektörlerinde de Türk yatırımcıların söz sahibi olduğunu belirten Arıkan, "Başkonsolosluğumuza gelen Türk iş adamları, çeşitli yatırımlar konusunda bizden görüş alıyor. Türk iş adamları, özellikle inşaat, demir-çelik ve turizm sektöründe bölgeye yatırım yapmak istiyor" diye konuştu.

Engin Arıkan, Sarp Sınır Kapısı'nın, Türkiye'de yolcu giriş-çıkış sayısı açısından Atatürk ve Antalya havalimanlarının ardından 3. sırada yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sarp Sınır Kapısı'ndan geçtiğimiz yıl yaklaşık 6 milyon 400 bin dolayında yolcu giriş-çıkışı gerçekleştirildi. Sarp Sınır Kapısı, altyapı bakımından biraz yetersiz kalıyor. Burası çok önemli bir geçiş noktası."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler